Psychose, paniekaanvallen, hallucinaties: bizarre psychiatrische gevallen onder de COVID-gevaccineerden

🕒 Leestijd: 10 minuten

Vanaf eind 2020, met de uitrol van het COVID-vaccin, hebben sommige artsen een toename van ongewone psychiatrische ziekten gezien.

Door Marina Zhang, Epoch Times

Dr. Patrick William Slater is een 60-jarige neurotoloog. Een paar jaar geleden had hij een fulltime medische praktijk in Austin en genoot hij tijdens zijn vrije tijd van jagen en vissen in de bergen.

Vervolgens kreeg Dr. Slater in oktober 2021 cerebellaire ataxie, een ziekte die de beweging beïnvloedt. Hij kon niet zonder hulp eten of naar het toilet gaan.

Hoewel zijn ataxie onder controle kon worden gebracht met medicijnen, was het niet altijd effectief tegen zijn grootste klacht: ongekende paniekaanvallen.

Bijna elke nacht kreeg Dr. Slater paniekaanvallen die hem in ‘abjecte angst’ achterlieten. Hij dacht er vaak aan zelfmoord te plegen, vertelde hij aan The Epoch Times.

Niemand kon een bevredigend antwoord geven op de vraag waarom hij deze symptomen had ontwikkeld. Uit zijn laboratoriumrapporten kwam niets abnormaals naar voren, en zijn neurologen en psychiaters deden zijn symptomen af ​​als angst.

Maar Dr. Slater is ervan overtuigd dat de COVID-19-mRNA-vaccins de boosdoener zijn.

Dr. Slater was achterdochtig toen de symptomen voor het eerst verschenen binnen ongeveer twee weken na het krijgen van de tweede dosis van de COVID-injectie. De tweede – en nog ergere – golf van symptomen die een einde maakten aan zijn carrière viel samen met zijn derde injectie.

Nadat ik de booster had ingenomen, “was er geen twijfel meer in mijn gedachten”, zei Dr. Slater.

Vóór 2022 had Dr. Patrick William Slater een fulltime medische praktijk in Austin en genoot hij van de jacht.  (Met dank aan Dr. Patrick William Slater)
Vóór 2022 had Dr. Patrick William Slater een fulltime medische praktijk in Austin en genoot hij van de jacht. (Met dank aan Dr. Patrick William Slater)

Toename van ongebruikelijke psychiatrische aandoeningen

Vanaf eind 2020, met de uitrol van het COVID-vaccin, hebben sommige artsen een toename van ongewone psychiatrische ziekten gezien.

Psychiater dr. Amanda McDonald merkte een golf van psychiatrische destabilisatie op onder haar stabiele patiënten. Ze ervaarden opflakkeringen, die zich vaak manifesteerden met verergerde of nieuwe psychiatrische symptomen.

“Ik kon er niet achter komen waarom,” vertelde Dr. McDonald aan The Epoch Times. “Mijn patiënten blijven doorgaans stabiel.” Maar veel stabiele patiënten arriveerden plotseling op haar kantoor met slapeloosheid, depressie en angst ‘zonder enige vorm van rijm of reden’.

Ze verhoogde de medicatiedoses van sommige patiënten of voegde nieuwe medicijnen toe aan hun regime, maar het had weinig effect.

(De tijd van het tijdperk)

Een terugkerend patroon dat Dr. McDonald ziet, zijn atypische paniekaanvallen, die kunnen aanvoelen als een hartaanval. De symptomen worden veroorzaakt zonder duidelijke trigger en escaleren doorgaans naarmate de avond vordert en komen ‘s nachts tot een hoogtepunt. Een typische paniekaanval kan op elk moment van de dag optreden, maar heeft vaak triggers en is gemakkelijk te behandelen als patiënten deze triggers kunnen vermijden.

Nadat ze haar patiënten ruim een ​​jaar had gevolgd, realiseerde dr. McDonald zich dat COVID-19-vaccins mogelijk verband houden met hun psychiatrische aandoeningen.

“Toen de pandemie toesloeg, had ik al een bestaande patiëntenpopulatie die ik heel goed kende. Wat ik zag waren manifestaties in die patiëntenpopulatie”, voegde Dr. McDonald eraan toe.

Dr. Diane Counce, neuroloog en neuroradioloog, constateerde een toename van ernstige angstgevoelens en een verslechterde stemming.

“Mensen praten ook over hoe hun persoonlijkheid is veranderd”, vertelde ze aan The Epoch Times. In gevallen waarin een familielid een patiënt heeft binnengebracht, “zal [de familie] zeggen: ‘ze zijn gewoon anders.'”Verpleegkundige Scott Marsland, die in de Leading Edge Clinic honderden patiënten met langdurige COVID-19 en vaccinatieschade heeft behandeld, voegde eraan toe dat slopende angst, depressie en slapeloosheid tot de meest voorkomende symptomen behoren die hij heeft gezien. Sommige patiënten hebben echter ook hallucinaties en suïcidaliteit ontwikkeld.

Het bewijs

In tegenstelling tot myocarditis bestaat er geen sluitend bewijs dat COVID-19-vaccinaties psychiatrische aandoeningen veroorzaken. Een groot aantal onderzoeken hebben echter COVID-19-vaccins in verband gebracht met psychiatrische symptomen, waaronder depressie, angst, paniekaanvallen, psychose en suïcidaliteit.Het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) is een zelfrapporterende database die gezamenlijk wordt beheerd door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die wordt gebruikt om toezicht te houden op vroege waarschuwingssignalen van mogelijke bijwerkingen. VAERS heeft respectievelijk meer dan 9.400 en 1.600 gevallen van angst en depressie gedocumenteerd in verband met de COVID-19-vaccins. De vaccins omvatten respectievelijk meer dan 60 procent en tot 50 procent van alle angst- en depressierapporten over VAERS.

Andere, minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder meer 1.500 meldingen van paniekaanvallen (meer dan 80 procent van de VAERS-rapporten), meer dan 1.100 gevallen van hallucinaties (ruim 65 procent) en 975 gevallen van prikkelbaarheid (10 procent).

afbeelding-5502921

Psychiatrische bijwerkingen gemeld bij VAERS na vaccinatie tegen COVID-19. (De tijd van het tijdperk)Sommige onderzoekers beweren dat de zeldzame en fatale gevallen die op VAERS worden gerapporteerd, een teken kunnen zijn dat het systeem wordt misbruikt. Anderen zijn daarentegen van mening dat ze een mogelijk verband met het vaccin suggereren en de moeite van het onderzoeken waard zijn.

Psychose

Psychose omvat zowel hallucinaties als paranoia. In casestudies zijn acute episoden na het nemen van de injecties gerapporteerd.In Brazilië ontwikkelde een voorheen gezonde vrouw van eind dertig een refractaire psychose binnen 24 uur nadat ze het mRNA COVID-19-vaccin had gekregen. Ze was agressief, had ongeorganiseerde gedachten en dacht dat ze in het ziekenhuis werd vervolgd.

Artsen behandelden haar met antipsychotica en stemmingsstabilisatoren, maar vier maanden ziekenhuisopname later was alleen haar gedrag verbeterd. Haar psychose bleef bestaan.In Taiwan werd een 15-jarige jongen twee dagen na zijn tweede Pfizer-injectie naar het ziekenhuis gestuurd met onrust en ongecontroleerde ledematen die zich uitstrekten en schreeuwden.

Hij vertoonde bizar gedrag in het ziekenhuis, waaronder vaak zitten en liggen met maniertjes zoals bidden in bed. Hij kreeg antipsychotica voorgeschreven, maar het gedrag bleef na ontslag nog ruim een ​​maand aanhouden.

Artsen hebben hem vervolgens een steroïdenregime voorgeschreven. Steroïden zijn ontstekingsremmend en kunnen een overactief immuunsysteem helpen kalmeren. De symptomen van de jongen verbeterden.

In India ontwikkelde een 17-jarig meisje dat een inactief COVID-19-vaccin kreeg binnen 48 uur een psychose. Ze werd rusteloos en achterdochtig, praatte tegen zichzelf en had een maand lang slapeloosheid.

Ze had geen neurologische afwijkingen en al haar laboratoriumtests waren normaal, inclusief een COVID-19-test. Twee weken nadat ze psychoactieve medicijnen had gekregen, verdwenen haar symptomen.

De symptomen die kort na de vaccinatie optreden, het uitsluiten van andere waarschijnlijke oorzaken en de afwezigheid van genetische aanleg “wijzen erop dat de psychiatrische bijwerking mogelijk verband houdt met het vaccin”, schreven onderzoekers van het All India Institute of Medical Sciences en het District Hospital in het casusrapport.

In de literatuur zijn ook gevallen van psychose gerapporteerd die meerdere dagen, weken en maanden duurden.

Screenshots van rapporten over psychotische bijwerkingen bij een Braziliaanse vrouw (L), een Indiaas meisje (C) en een Taiwanese jongen.  (Schermafbeeldingen via The Epoch Times)
Screenshots van rapporten over psychotische bijwerkingen bij een Braziliaanse vrouw (L), een Indiaas meisje (C) en een Taiwanese jongen. (Schermafbeeldingen via The Epoch Times)

Zelfmoorden en suïcidaliteit

Volgens React19, een non-profitorganisatie die mensen met postvaccinatiesymptomen ondersteunt, is zelfmoord een actueel risico voor mensen met vaccinverwondingen. Vaak is het echter moeilijk vast te stellen of mensen suïcidaal worden doordat hun verwondingen te ondraaglijk worden of door een voornamelijk fysiologische reactie op het vaccin.Uit het CDC-overzicht van de sterfgevallen die zijn gerapporteerd nadat de vaccins van Pfizer 14 sterfgevallen onder gevaccineerde tieners hebben gevonden, van wie er twee door zelfmoord zijn omgekomen , met onbekende redenen.

(De Epoch Times)

Uit een onderzoek onder 250 tandartsen in Pakistan bleek dat bijna 12 procent gedurende een paar dagen na de vaccinatie zelfmoordgedachten meldde. Ongeveer 1 procent had elke dag zelfmoordgedachten.In individuele casestudy’s werd een Turkse man van eind vijftig zonder voorafgaande psychische aandoening geïdentificeerd die op de afdeling spoedeisende hulp arriveerde vanwege een zelfmoordpoging binnen drie dagen na het nemen van een tweede injectie. Hij was prikkelbaar, slapeloos en praatte tegen zichzelf.

afbeelding-5502938
Moderna COVID-19-vaccins worden in een bakje in een massavaccinatiecentrum in Tokio voor de lokale bewoners klaargemaakt. (Eugene Hoshiko/POOL/AFP via Getty Images)

Het geval van een Japanse man werd levendig gedetailleerd door artsen van de Wakayama Medical University (pdf) .

Hij ervoer vermoeidheid na de eerste boosterinjectie en bij zijn vierde injectie kreeg hij lichte hoofdpijn en een zwevend gevoel.

Vier dagen na de vaccinatie werd hij echter zeer spraakzaam en kreeg grootse waanvoorstellingen, “zei dat hij 2 miljard yen had gewonnen met de paardenrennen. Hij vertoonde ook emotionele instabiliteit, zoals huilen als hij zei: ‘Iedereen zou gelukkig zijn.'”

De neuroloog die hij bezocht, constateerde geen neurologische aandoeningen, zoals mogelijke encefalitis, noch tekenen van infectie. Ruim een ​​week na de vaccinatie sprong hij van de tweede verdieping van zijn huis en werd per ambulance teruggebracht naar het ziekenhuis.

(De tijd van het tijdperk)

Het aantal zelfdodingsgevallen in de Verenigde Staten is sinds de pandemie toegenomen. In 2020 rapporteerde de CDC tot 46.000 zelfmoorden ( pdf ). Dit aantal steeg tot ruim 48.000 in 2021, en in 2022 stierven bijna 50.000 mensen door zelfmoord. Hoewel pandemische beperkingen zoals lockdowns en langdurige COVID-19 in verband zijn gebracht met zelfmoorden, zijn er momenteel geen onderzoeken die de stijgende zelfmoordcijfers in verband brengen met het COVID-19-vaccin.

Overlap met cognitieve stoornissen

Psychiatrische symptomen kunnen ook overlappen met cognitieve stoornissen zoals een verminderd geheugen. Dementie kan bijvoorbeeld symptomen als depressie manifesteren.

Dr. McDonald behandelde een gevaccineerde patiënt die een dementie-achtige depressie ontwikkelde. De patiënt was, ondanks dat ze al in de negentig was, zeer onafhankelijk en woonde op zichzelf. Nadat ze de booster had gekregen, werd bij haar dementie vastgesteld en werd ze in een verpleeghuis geplaatst.

Door ivermectine te gebruiken, werden haar symptomen omgekeerd.

Neurologen zoals dr. Suzanne Gazda maken zich echter zorgen over onbehandelde gevallen. “Er zijn zoveel mensen die niet eens beseffen dat ze gewond zijn.”

Dr. Gazda heeft een integratieve praktijk die duizenden patiënten met neurodegeneratieve ziekten behandelt, en velen rapporteren symptomen van cognitieve achteruitgang met psychiatrische symptomen.

Dr. Counce heeft ook verschillende gevaccineerde patiënten die hersenatrofie ontwikkelden. Eén patiënt had hippocampale atrofie met symptomen van geheugenverlies en persoonlijkheidsveranderingen.

Dr. Counce redeneerde dat als de hippocampus, die dient als het geheugencentrum van de hersenen, atrofieert, het aangrenzende limbische systeem, dat emoties verwerkt, op dezelfde manier kan worden aangetast.

Een hersenscan van een geatrofieerd brein.  (Atthapon Raksthaput/Shutterstock)
Een hersenscan van een geatrofieerd brein. (Atthapon Raksthaput/Shutterstock)

Mogelijke oorzaken

Maar hoe kunnen vaccins precies leiden tot iemands verandering van mentale status en persoonlijkheid?

Volgens artsen die zowel postvaccinatie- als post-COVID-aandoeningen behandelen, lijken de symptomen van de twee syndromen behoorlijk op elkaar.Zowel het COVID-19-virus als de vaccins stellen patiënten bloot aan het virale spike-eiwit, wat ontstekingen kan veroorzaken. Depressie is de ziekte die het meest bekend staat vanwege de correlatie met ontstekingen, hoewel bipolaire stoornissen, schizofrenie en angst ook met elkaar verbonden zijn. mRNA-technologie wordt al lang bestudeerd en onderzoek van vóór 2020 toont duidelijk aan dat mRNA-vaccins zeer ontstekingsremmend zijn, vertelde holistische psychiater Dr. Aruna Tummala aan The Epoch Times.

Dr. McDonald heeft ontdekt dat ontstekingsremmende medicijnen en therapieën, zoals ivermectine, hydroxychloroquine en hyperbare zuurstoftherapie, patiënten vaak helpen hun humeur te stabiliseren.

Ze schreef ivermectine voor aan haar psychiatrische patiënten die gedestabiliseerd waren na inname van de vaccins en een aanzienlijke verbetering zagen.

Als arts die honderden vaccingewonde patiënten en patiënten met langdurige COVID-19-besmetting behandelde, ontwikkelde zij op een dag zelf een lange periode van COVID na infectie. Ze werd wakker met onverklaarbare negatieve gedachten. ‘Ik stopte mezelf in een hyperbare machine,’ herinnerde ze zich, en tien minuten later ‘waren mijn stemmingssymptomen verdwenen.’

afbeelding-5502322
Een vrouw in een hyperbare zuurstofkamer. (Nakleyka/Shutterstock)

Bloedstolling, een veel voorkomende schade veroorzaakt door spike-eiwit, vermindert de oxygenatie van weefsels en zorgt ervoor dat ze niet op een optimaal niveau kunnen functioneren, waardoor ze gedwongen worden te verouderen.

Bloedstolling in de hersenen kan cognitieve stoornissen en symptomen van angst, depressie en psychose veroorzaken, omdat neuronen gestrest en beschadigd raken.

Dr. Counce had één patiënt die angst, erectiestoornissen en visuele beperkingen meldde. Nadat hij medicijnen voor zijn erectiestoornis had ingenomen (vaatverwijdende medicijnen die het bloedvolume verhogen), verbeterden zijn visuele problemen. Dr. Counce realiseerde zich dat de patiënt microstolling had en gaf hem aspirine en nattokinase en zag positieve effecten.

Spike-eiwit kan ook rechtstreeks de hersenen beschadigen, wat mogelijk kan leiden tot een verstoring van de hersenactiviteit en psychiatrische problemen.

Het kan ook immuuncellen infiltreren, waardoor deze histamine vrijgeven. Histamine kan de hersenen binnendringen en de zenuwen ontsteken en irriteren.

Neuro-inflammatie is in verband gebracht met suïcidaliteit, en een soort antihistaminica is ook in verband gebracht met minder zelfmoord .

De heer Marsland heeft een postvaccinatiepatiënt die alleen fysieke symptomen had. Op een dag werd de patiënt plotseling suïcidaal.

Na een moeizaam gesprek kwam dhr. Marsland erachter dat de enige verandering die de patiënt aanbracht de overstap van zwarte thee naar pu-erh-thee was.

“Pu-erh heeft een ongelooflijk hoog histaminegehalte”, legde de heer Marsland uit. “Dus hij stopte met het drinken ervan, en raad eens, binnen twee dagen was hij weer terug op het uitgangsniveau.”Infecties met bepaalde virussen zijn ook in verband gebracht met geestelijke beperkingen. 

Er is aangetoond dat het COVID-19-virus en zijn spike-eiwit oude virale genen in ons lichaam reactiveren.

Deze genen worden menselijke endogene retrovirussen genoemd, ook bekend als HERV’s, zei dr. Adonis Sfera, een psychiater in het Patton State Hospital. HERV’s zijn een familie van virussen binnen het menselijk genoom.Activering van HERV’s is gekoppeld aan psychiatrische symptomen zoals schizofrenie.Spike-eiwit kan ook het Epstein-Barr-virus (EBV) reactiveren. EBV-infecties zijn op soortgelijke wijze in verband gebracht met psychose.

Er is ook aangetoond dat COVID-19-vaccins het darmmicrobioom beschadigen, wat mogelijk kan leiden tot psychiatrische symptomen, aangezien veel van onze neurotransmitters in de darmen worden geproduceerd.

Het vrijkomen van histamine (L), de bloedstolling (C) en HERV-reactivering zijn drie mogelijke oorzaken van psychiatrische stoornissen na vaccinatie tegen COVID-19. (Shutterstock)

Het grotere probleem

Hoewel patiënten met vaccingerelateerde psychiatrische ziekten vaak kunnen worden behandeld, is het verontrustend dat sommige door vaccinatie gewonde patiënten als geestesziek worden gediagnosticeerd, ook al zijn ze dat niet.

Veel patiënten ontwikkelen na vaccinatie fysiologische symptomen. Toen ze voor hulp naar artsen gingen, werden sommigen niet serieus genomen en afgedaan als angstig of gestrest, zei de heer Marsland.

Nicole Sclafani, voormalig hoofdverpleegkundige op een afdeling spoedeisende hulp, kreeg drie maanden na het innemen van haar primaire vaccindoses visuele problemen en chronische spierpijn. Haar symptomen werden verergerd nadat ze COVID-19 had opgelopen, en ze zei dat neurologen, reumatologen en zelfs haar gastro-enteroloog haar antidepressiva voorschreven.

“Ik heb zelfs een neuroloog horen zeggen: ‘Ik zou je een slechte dienst bewijzen als ik je niet zou vertellen dat al je symptomen het gevolg zijn van stress'”, vertelde mevrouw Sclafani aan The Epoch Times.

Toen ze voor het eerst artsen zag, vertelde ze hen dat ze de vaccinreactie als een mogelijke oorzaak beschouwde. Sindsdien heeft ze het opgegeven hen dit te vertellen.

“Bij bijna elke dokter, als ik zei dat het het vaccin was, kon je hun gezicht zien… Ik was een verpleegster, ik ken die blik”, zei mevrouw Sclafani.

afbeelding-5502392

(Links) Nicole Sclafani zit met haar dochter op het gazon op een foto genomen in de zomer van 2020. (Rechts) Nicole Sclafani houdt een medicijn omhoog dat is voorgeschreven om haar symptomen na de vaccinatie te behandelen. (Met dank aan Nicole Sclafani)Vaccinatieverwondingen manifesteren zich als een constellatie van ongebruikelijke symptomen , en sommige artsen zijn terughoudend om te erkennen dat deze verband houden met het vaccin. Dus in plaats van naar de onderliggende pathologie te kijken, schrijven artsen de symptomen van hun patiënten vaak af als psychosomatisch. Sommigen krijgen een diagnose van een functionele neurologische aandoening en krijgen in plaats daarvan psychiatrische medicijnen voorgeschreven.

Functionele neurologische stoornis is slecht gedefinieerd, aldus psychiater Dr. Cristian Ciora, die is opgeleid in psychoanalyse. Het verwijst naar een toestand waarin de geest een oplossing vindt voor psychologische problemen door fysieke symptomen te creëren.

“Het zou geen prullenbakdiagnose moeten zijn. Je moet een soort bewijs hebben dat de geest deze dingen produceert, en dat is niet eenvoudig”, zei hij.

Bovendien is de kans groter dat mensen die gewond zijn geraakt door het vaccin last krijgen van bijwerkingen en paradoxale reacties van psychoactieve medicijnen, zo heeft Dr. Ciora opgemerkt tijdens gesprekken met patiënten.Studies tonen aan dat de lipide-nanodeeltjes die in de mRNA-vaccins worden vervoerd een wisselwerking hebben met psychotrope geneesmiddelen. Sommige geneesmiddelen kunnen langer aanhouden bij de patiënt en een normale dosis kan giftig worden.Sommige psychiatrische medicijnen zoals lithium en fluvoxamine hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen neuroprotectief zijn. Velen zijn echter potentieel schadelijk. Dit omvat het meest voorgeschreven antidepressivum, escitalopram, waarbij één onderzoek aantoont dat het de architectuur van voorheen functionele hersenen kan veranderen.

Paranoia in een wereld die paranoia veroorzaakt

Sommige patiënten die gewond zijn geraakt door het vaccin worden angstig voordat ze naar de dokter gaan, en sommigen vinden het moeilijk om ze te vertrouwen.

Nadat steeds meer artsen haar antidepressiva voorschreven, werd mevrouw Sclafani paranoïde over hun medische beslissingen.

Ondanks haar lage natriumgehalte schreven artsen haar selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) of serotonine- en noradrenalineheropnameremmers (SNRI’s) voor – wat gevaarlijk kon zijn omdat ze het natriumgehalte verlagen. Ze vertelde de artsen over haar medische toestand, maar ze leken niet te luisteren.

“Ik ben bang dat de dokter niet genoeg om hem gaf, niet genoeg luisterde, niet genoeg oplette”, zei mevrouw Sclafani. “Het voorbeeld over het natrium: als je goed oplet, zou je [die medicijnen] nooit hebben voorgeschreven. Dus daar verlaat ik het kantoor. Ik ga het recept invullen en dan neem ik de medicatie nooit. Vanuit psychiatrisch oogpunt Volgens mij zou dat paranoia kunnen zijn, maar ik denk dat het gevalideerd is.”

Mensen die door een vaccin gewond zijn geraakt, vooral degenen die het vaccin uit goede wil hebben gebruikt, kunnen zowel hun wereldbeeld als zichzelf instorten, zei Dr. Ciora.

Als analogie gebruikt hij de iconische scène uit de film ‘The Matrix’.

Neo, de hoofdpersoon, neemt een rode pil en ontdekt dat hij zijn hele leven in een door machines gegenereerde realiteit heeft geleefd. Hij kan deze realiteit niet accepteren en moet overgeven van ongeloof.

(De Epoch Times)

Voor de door vaccins getroffen mensen wijzen de mensen die ze ooit vertrouwden – gezondheidsfunctionarissen en regeringsleiders – nu hun geleefde realiteit af.

“Als iedereen zegt dat je ongelijk hebt terwijl je dingen vertelt waarvan je weet dat ze vals zijn, weet je niet wat je kunt vertrouwen”, zei Dr. Ciora.

En je weet niet wat realiteit is en wat niet, voegde hij eraan toe.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.