Benjamin Netanyahu heeft Israël als laboratorium laten gebruiken voor Pfizer

🕒 Leestijd: 2 minuten

Premier Netanyahu heeft bekend gemaakt dat hij een genetische database wil van alle burgers in zijn land, net zoals er nu al een medische database bestaat. Ook zei hij dat hij Pfizer Israël heeft laten gebruiken “als een soort van laboratorium.”

Tijdens de coronacrisis en met name tijdens de rollout van de coronavaccins in Israël werd aldaar alles digitaal gedaan (en op papier). Israëli’s moesten opeens een QR-code laten zien om ergens binnen te komen, met bewijs dat ze ‘gevaccineerd’ waren. Hadden ze geen geldige QR-code, dan moesten ze thuis blijven. Uiteindelijk werd dat systeem overgenomen door het hele Westen.

Daarnaast was Israël het eerste land waar er op enorm grote schaal ‘gevaccineerd’ werd. Dit kwam doordat Israël een deal had gesloten met Pfizer. Nu de coronacrisis er min of meer opzit komt Netanyahu hiermee voor de dag:

“Ik heb Pfizer overtuigd om het piepkleine Israël de benodigde vaccins te geven om als eerste uit Covid te komen. En de reden dat ik dat kon doen is dat wij een database hebben, een medische database. 98% van de bevolking heeft een digitaal medisch dossier, een blauwe kaart. Overal waar je naartoe gaat in Israël kun je die kaart gebruiken. Je ‘duwt het erin,’ en boem! Je weet alles over een patiënt van de afgelopen 20 jaar.”

“Ik zei tegen Pfizer dat we dit systeem zouden gebruiken, en dat we met die informatie konden vertellen wat de vaccins precies deden met mensen. Niet op individueel niveau, maar op basis van statistieken. Wat doet het met mensen met een hoge bloeddruk? Je wilt dat weten. Israël werd dus eigenlijk een laboratorium voor Pfizer.”

“Het is mijn bedoeling om op die medische database een genetische database te zetten. Geef me een slijm-monster. De meeste mensen zullen dit vrijwillig doen, weet ik zeker. Misschien dat we ze gaan betalen.”

“Nu hebben we een genetisch dossier op een medisch dossier van een robuuste bevolking – het moet groot en divers genoeg zijn… Dit is een sterke motor. Laat farmaceutische en medische bedrijven nu algoritmes draaien op die databases. Eerst geven we de voorkeur aan Israëlische bedrijven, en daarna aan de wereld. Maar op die manier kun je een biotechnische industrie creëren die je je nu zelfs maar nauwelijks kunt voorstellen.”

Volgens Netanyahu kan Israël daarmee ‘een licht voor de rest van de wereld’ zijn, want volgens hem willen we zo’n biotechnische industrie allemaal. En met hulp van Israël kan dat geregeld worden.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 + elf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.