Doorbraak in oversterfte-onderzoek. Vaccinatiedata vrijgegeven

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Aan het begin van het kerstreces van de Tweede Kamer stuurde de Nederlandse minister Kuipers van VWS een belangrijke brief naar de Kamer. Eindelijk wordt door het RIVM de vaccinatiedata vrijgegeven zodat deze toegevoegd kan worden aan de sterftestatistieken van het CBS. Daarmee kan het oversterftemysterie nu wél beter onderzocht worden.

De afgelopen maanden is er veel aandacht voor het oversterfte-onderzoek en de datadeling in de media. Vrijdag 16 december jl. is er in De Telegraaf opnieuw een artikel verschenen waarin vraagtekens gezet worden bij het lopende onderzoek. Deze column van Marianne Zwagerman, waarin ze het onderzoek naar oversterfte onderbouwd bekritiseerd, gaf het laatste duwtje. Aldus Minister Kuipers.

Marianne Zwagerman memoreert dat de uitzending van Nieuwsuur destijds wel werd onderbroken voor de eerste coronapatiënt en dat elke coronadode werd vermeld in het Journaal. Echter,…nu worden de 26.000 onverklaarbare doden volledig genegeerd in de media.

“Het zijn er inmiddels zoveel dat iedereen wel iemand kent die ontijdig overleed of een geliefde verloor en met grote vraagtekens achterbleef. Nu moeten we blijkbaar zomaar accepteren dat 26.000 mensen onverklaard stierven. Daar kan en zal ik mij niet bij neerleggen.” – M. Zwagerman

Eerder kregen onderzoekers geen toegang tot de vaccinatiedata om privacy-redenen. Tot personen herleidbare gegevens zijn nu onleesbaar gemaakt om de persoonlijke levenssfeer te beschermen.

Het RIVM beweerde in juni 2022 op basis van onderzoek dat vaccinatie de kans op coronasterfte verlaagt. Er was veel kritiek op dat onderzoek. Zo zei professor Eline van den Broek, die onderzoek doet naar de oversterfte, dat de rol van vaccinaties niet onderzocht is. “Dus ik was erg verbaasd dat deze conclusie werd getrokken.”

“Ontluisterend. Het RIVM communiceert een conclusie die helemaal niet getrokken is! Heel veel zaken zijn totaal niet onderzocht!” – M. Zwagerman

Bron 1.

Bron 2.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.