Vervolgbrief Europarlementariërs aan EMA na onthullingen Covid-vaccinaties

🕒 Leestijd: 2 minuten

Op 21 november jl. gaven de Europarlementariërs Marcel de Graaff (FVD) en Joachim Kuhs (AfD) een persconferentie (1) over een brief van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) over schokkende onthullingen rond de Covid-vaccinaties. Hoewel er in Duitsland wel serieus verslag werd uitgebracht over de persconferentie, bleef het in Nederland opvallend stil.

Aangezien EMA niet alle vragen van de Europarlementariërs (naar tevredenheid) had beantwoord, hebben vier van hen een vervolgbrief geschreven. EMA stelt in de brief expliciet dat zij de coronavaccins alleen en uitsluitend op de markt heeft toegelaten voor individuele immunisatie en absoluut niet voor beheersing van besmetting en het voorkomen of verminderen van besmettingen. Dit schokte de Europarlementsleden, aangezien overheden mensen aanspoorden zich te laten vaccineren om zichzelf en anderen te beschermen. De Nederlandse minister van Volksgezondheid gebruikte de slogan ‘wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm’.

EMA waarschuwde de bevolking niet tegen deze campagnes, terwijl het agentschap weet wat de veiligheidsrisico’s zijn wanneer middelen off-label worden gebruikt. De Europarlementariërs vinden dat EMA mensen op zijn minst had kunnen waarschuwen. Om de veiligheid van de vaccins te beoordelen, was het voor EMA essentieel dat bijwerkingen goed zouden worden geregistreerd.

‘Wij verwachten vele rapportages van bijwerkingen die optreden tijdens of kort na vaccinatie’. – EMA (in de eerste brief)

Dit betekent dat juist in de eerste periode vanaf vaccinatie de klachten moeten worden gemeld. De regering steunde echter een beleid waarbij de klachten de eerste 14 dagen na vaccinatie juist níet werden gemeld, omdat het vaccin 10 tot 14 dagen nodig zou hebben om effectief te worden. Alle klachten in die periode werden juist aan het coronavirus toegeschreven. De Europarlementariërs willen nu van EMA weten hoe zij de veiligheid van de coronavaccins kan beoordelen zonder betrouwbare data over de bijwerkingen. Ze vragen ook of er verschil zit tussen de informatie die publiek beschikbaar is over bijwerkingen en de informatie waar het EMA en/of de vaccinmakers over beschikken.

De groep Europarlementsleden is teleurgesteld dat EMA in de brief niet ingaat op de vraag over de veiligheid van verschillende batches. Een Deens onderzoek (2) van onder anderen arts Vibeke Manniche, die ook bij de persconferentie aanwezig was, laat zien dat de Pfizer-batches te groeperen zijn in schadelijkheid. Sommige batches veroorzaakten extreem veel bijwerkingen, terwijl andere batches helemaal geen bijwerkingen veroorzaakten. Duitse wetenschappers maakten uit het onderzoek op dat een aanzienlijk deel van de batches van het Pfizer-vaccin dat in de EU is uitgerold, lijkt te bestaan uit placebo’s.

“Het lijkt erop dat jullie deze studie genegeerd hebben. We willen graag weten waarom jullie de bevolking niet hebben geïnformeerd over deze veiligheidsproblemen.” – M. de Graaff

De groep roept het agentschap op om de verschillende batches alsnog te testen, ook op de aanwezigheid van DNA, plasmide DNA en de DNA-sequentie SV40. De Europarlementariërs willen ook weten wat het effect is van de coronavaccins op de menselijke darmflora en hoe groot het risico is dat menselijk DNA verandert als gevolg van de vaccins. Moleculair bioloog Maarten Fornerod van het Erasmus MC zei daarover in een interview (3):

“De vraag is niet meer óf deze vaccinaties het erfelijk materiaal kunnen veranderen. De vraag is nu hoe vaak dat precies gebeurt.”

In de eerste brief verklaart EMA dat herhaalde blootstelling aan het virus de kans op infectie, zelfs bij gevaccineerden, verhoogt. Volgens de Europarlementariërs moet de nadruk veel meer komen te liggen op natuurlijke immuniteit. De groep, Marcel de Graaff, Joachim Kuhs, Bernhard Zimniok (AfD) en Virginie Joron (ID), vraagt nu zo snel mogelijk antwoord.

Bron

Ref 1.

Ref 2.

Ref 3.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 + zeventien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.