Primeur in de media: eerste erkende dode door AstraZeneca vaccin (BBC april 2023)

🕒 Leestijd: 4 minuten

Ons oog viel op een eerder verschenen artikel uit april op de BBC site, waar wordt erkenning gegeven aan een eerste dode door het AZ vaccin. Ken u nog dergelijke gevallen? Stuur ze ons.

Door Harry Laag – BBC nieuws

De dood van een psycholoog na zijn Oxford-AstraZeneca Covid-19-prik was te wijten aan “onbedoelde complicaties van het vaccin”, heeft een gerechtelijk onderzoek geoordeeld.

Stephen Wright, een NHS-medewerker in Zuidoost-Londen, stierf tien dagen na zijn eerste dosis in januari 2021, ontdekte senior lijkschouwer Andrew Harris.

Dr. Wright, 32, kreeg een bloedstolsel in de hersenen nadat hij het vaccin had gekregen.

Zijn vrouw Charlotte heeft geprobeerd de tekst over ‘natuurlijke oorzaken’ op de overlijdensakte van haar man te veranderen. Ze onderneemt juridische stappen tegen het farmaceutische bedrijf, samen met tientallen andere mensen. Bij de Londense Inner South Coroner’s Court beschreef de heer Harris de zaak als een “zeer ongebruikelijke en diep tragische zaak”.

Charlotte Wright met dokter Stephen Wright
Onderschrift afbeelding,Charlotte Wright zegt dat Stephen “de meest geweldige echtgenoot” was

Dr. Wright leed aan een combinatie van een hersenstaminfarct, een bloeding in de hersenen en ‘door vaccins geïnduceerde trombose’, zo bleek uit het gerechtelijk onderzoek. Zijn toestand verslechterde snel, maar door de aard van de bloeding was hij ongeschikt voor een operatie.

Na het gerechtelijk onderzoek zei mevrouw Wright, van Sevenoaks in Kent: ‘Het werd duidelijk gemaakt dat Stephen [voorheen] fit en gezond was en dat zijn dood plaatsvond door vaccinatie met AstraZeneca. Voor ons stelt het ons in staat onze activiteiten voort te zetten. rechtszaak tegen AstraZeneca. Dit is het schriftelijke bewijs.’

In een gesprek met World at One van BBC Radio 4 was mevrouw Wright het ermee eens dat sommige mensen niet bereid waren naar haar te luisteren over de manier waarop haar man was overleden. Ze zei: “Zelfs bij mensen in mijn leven waren er vragen en vragen over de vraag of ik daadwerkelijk de waarheid sprak, dus twee jaar later kan ik eindelijk zeggen dat het de waarheid is.”

De moeder van dr. Wright, Anne Wright, onthulde dat hij de week na zijn overlijden zou gaan werken in het Great Ormond Street Hospital in Londen. Ze zei: “Hij hield van zijn werk, hij hield van de kinderen met wie hij werkte, hij hield van de jonge mensen, en hij had echt empathie met hen en ze leken echt met hem overweg te kunnen.”

Over de uitspraak van de lijkschouwer zei Charlotte Wright, moeder van twee kinderen: “Het biedt verlichting, maar geen afsluiting. Ik denk dat we dat pas zullen krijgen als we een antwoord hebben van AstraZeneca en de regering.”

Ze voegde eraan toe: “Ik vind het heel geruststellend dat ik twee jongens heb die me elke dag aan hem herinneren. Ik ben gewoon heel dankbaar dat ik met zo’n geweldige man mocht trouwen en onze jongens ter ere van hem mocht opvoeden.”

Charlotte Wright met Anne Wright
Onderschrift afbeelding,Dr. Wrights moeder Anne (links) en vrouw Charlotte spraken met verslaggevers buiten de rechtbank

Toen hij de feiten van de zaak schetste, zei senior lijkschouwer de heer Harris tegen de rechtbank dat het “erg belangrijk was om als feit vast te leggen dat het het AstraZeneca-vaccin is – maar dat is iets anders dan AstraZeneca de schuld geven”. Hij voegde eraan toe: “Het lijkt mij dat er op dit moment geen actie kan worden ondernomen.”

In reactie op de bevindingen van de lijkschouwer zei een woordvoerder van AstraZeneca (AZ) dat “de voordelen van vaccinatie groter zijn dan de risico’s van uiterst zeldzame mogelijke bijwerkingen”.

Hij voegde eraan toe: “We zijn erg bedroefd door de dood van Stephen Wright en betuigen ons diepste medeleven aan zijn familie voor hun verlies. Patiëntveiligheid is onze hoogste prioriteit en regelgevende autoriteiten hebben duidelijke en strenge normen om het veilige gebruik van alle medicijnen, inclusief vaccins, te garanderen. “

Complexe kettingreactie

Mevrouw Wright, die met zwangerschapsverlof was toen haar man stierf, zei dat voordat ze in augustus £120.000 ontving van het Vaccine Damage Payment Scheme (VDPS) van de overheid, ze voedselbanken had gebruikt om haar kinderen, die nu negen en drie jaar oud waren, te onderhouden.

Tot 21 maart hadden volgens cijfers van de NHS slechts 63 van de 4.178 door de VDPS ontvangen claims tot betalingen geleid .

Vanaf mei 2021 werd de AZ-prik niet langer aangeboden aan volwassenen onder de 40 jaar nadat duidelijk werd dat het vaccin een uiterst zeldzaam risico met zich meebracht op bloedstolsels die fataal konden zijn.

Onderzoek naar waarom dat gebeurt wijst erop dat een deel van het AZ-vaccin een complexe kettingreactie kan veroorzaken waarbij het immuunsysteem betrokken is, wat er vervolgens in zeer zeldzame omstandigheden toe kan leiden dat stolsels ontstaan.

De Britse toezichthouder voor de geneesmiddelenveiligheid, de MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency), blijft de effecten van het AZ-vaccin en alle andere Covid-vaccins monitoren.

Bijwerkingen van de AZ-prik kunnen volgens de Britse regering zijn: veranderingen in de hartslag, kortademigheid en zwelling van de lippen, het gezicht of de keel . Er wordt geschat dat het vaccinprogramma tijdens de eerste acht maanden van de uitrol in 2021 meer dan 100.000 sterfgevallen en meer dan 200.000 ziekenhuisopnames als gevolg van Covid heeft voorkomen.

Volgens een onderzoek in de Lancet hebben Covid-vaccinaties – waarvan er vele AZ-prikken zouden zijn geweest – tussen december 2020 en december 2021 14 miljoen sterfgevallen in 185 landen voorkomen.

Van de ruim 50 miljoen toegediende eerste en tweede doses van het AZ-vaccin zijn er 1.300 meldingen bij de toezichthouder geweest van vermoedelijke sterfgevallen na het nemen van de prik. De MHRA heeft altijd gezegd dat de voordelen van vaccins of medicijnen groter moeten zijn dan de risico’s ervan.

Vorig jaar zei mevrouw Wright tegen de BBC over haar man: ‘Omdat ik in het beroep zat dat hij uitoefende, geloof ik echt dat als hem alle mogelijke reacties waren verteld, hij het nog steeds [het vaccin] zou hebben genomen, omdat ik Ik ben me ervan bewust dat dit een zeldzame situatie is.”

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg zei: “Er zijn in Engeland meer dan 144 miljoen Covid-vaccins gegeven, wat het land heeft geholpen om met Covid te leven en duizenden levens heeft gered.

“Alle vaccins die in Groot-Brittannië worden gebruikt, hebben robuuste klinische onderzoeken ondergaan en voldoen aan de strenge normen van de MHRA op het gebied van veiligheid, effectiviteit en kwaliteit. Het systeem voor de betaling van schade door vaccins biedt financiële steun om de last te verlichten van personen die, in uiterst zeldzame omstandigheden, ernstig gehandicapt zijn geraakt of zijn overleden als gevolg van het ontvangen van een door de overheid aanbevolen vaccin.” 

Aldus de BBC.

Dat vaccinatieschade helemaal niet zeldzaam is kan u opmaken uit de duizenden getuigenissen in onze Telegram groep. https://t.me/s/AVVvaccinatieschade

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien + 15 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.