Vier eenvoudige stappen om je brein te hacken en negatieve gedachten te vernietigen door Dr. Andrew Huberman

🕒 Leestijd: 3 minuten

Het ontsluiten van de kracht van je hersenen is cruciaal voor persoonlijke groei. Neuroloog Dr. Andrew Huberman deelt advies over het bestrijden van stress en trauma, waarbij hij benadrukt hoe belangrijk het is om het type stress te begrijpen waarmee men te maken heeft.

Hoogtepunten

  • Stress, trauma, angst en angst komen allemaal voort uit de stressreactie in de hersenen.
  • Er zijn twee soorten stress: hyperalertheidstress en overweldigingsstress.
  • Het kalmeren van het lichaam door technieken zoals de fysiologische zucht kan helpen de geest onder controle te houden. Beloon hardere stappen om de gewenste mentale toestand te bereiken.
  • Beschadiging van de frontale cortex kan leiden tot impulsief gedrag als gevolg van een gebrek aan top-down controle. Hersenschade beïnvloedt de top-down controle en leidt tot impulsief gedrag.
  • Kinderen ontwikkelen top-down controle in verschillende tempo’s, wat van invloed is op hun gedrag en vermogen om zichzelf te reguleren.

In dit artikel zullen we de beste adviezen van neuroloog Dr. Andrew Huberman bespreken om het volledige potentieel van je brein te benutten. Het begrijpen van de kracht van je brein is een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kunt doen. Het is mogelijk om controle te hebben over je gedachten en gedragingen, tenzij je elektroden in je hoofd hebt en iemand ze stimuleert.

Stress, trauma en angst

Stress, trauma en angst zijn allemaal gerelateerd aan stress op de een of andere manier. Hoewel er geen strikte definities zijn van de grenzen tussen trauma, stress en angst, kunnen we zeggen dat trauma een angst- of stressreactie is die op de verkeerde momenten plaatsvindt. Trauma kan optreden na een negatieve ervaring, zoals seksueel misbruik, een auto-ongeluk of een oorlogservaring. Het is belangrijk om te begrijpen dat de stressrespons de kern vormt van al deze problemen.

Twee soorten stress

Er zijn twee soorten stress waar we ons bewust van moeten zijn. De eerste is de bekende stressrespons die optreedt wanneer we boos, gefrustreerd of gestrest zijn. Het is belangrijk om manieren te vinden om deze stressrespons te verminderen en weer tot rust te komen.

De tweede soort stress is de ‘alert stress’ of hyperalert stress. Dit is een stressrespons die optreedt wanneer we overweldigd zijn, uitgeput en behoefte hebben aan meer energie. Het is essentieel om te begrijpen welke vorm van stress je ervaart, omdat de oplossingen voor beide verschillend zijn.

Omgaan met stress

Om stress effectief aan te pakken, is het belangrijk om te leren hoe je je lichaam snel kunt kalmeren. Een effectieve techniek is de dubbele inademing gevolgd door een lange uitademing. Deze techniek helpt de staat van alertheid te verminderen en helpt je te ontspannen. Het is moeilijk om de geest alleen met de geest te kalmeren, dus het is beter om naar het lichaam te kijken en de zenuwstelselreactie te beïnvloeden.

Het belang van top-down controle

Top-down controle verwijst naar het vermogen om je geest en lichaam onder controle te houden. Het is essentieel om te begrijpen dat kinderen en puppies niet over deze controle beschikken. Ze handelen impulsief en kunnen hun gedrag niet beheersen. Top-down controle wordt bereikt door de activiteit in de prefrontale cortex, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor rationeel denken en zelfbeheersing.

Limbische wrijving

Limbische wrijving verwijst naar de spanning tussen de activiteit in de limbische systemen van de hersenen en de prefrontale cortex. Bij stress is er veel activiteit in de limbische systemen, wat kan leiden tot impulsieve gedragingen en angst. Het begrijpen van limbische wrijving is belangrijk om effectief met stress om te gaan.

Trauma

Trauma is een extreme vorm van stress die optreedt na een schokkende of traumatische ervaring. Het kan leiden tot langdurige negatieve gevolgen voor het welzijn van een persoon. Het is belangrijk om te begrijpen dat trauma een vorm van stress is en dat het behandelen van trauma vereist dat de stressrespons wordt aangepakt.

Het belang van zelfzorg

Zelfzorg is essentieel om stress en trauma effectief aan te pakken. Dit omvat het nemen van de tijd om te ontspannen, gezonde gewoonten aan te nemen en jezelf te omringen met positieve invloeden. Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen overmatige stress en negatieve gedachten.

Tips:

  • Onderken het verschil tussen verschillende vormen van stress en pas de juiste technieken toe om ermee om te gaan.
  • Gebruik de dubbele inademing en lange uitademingstechniek om snel te ontspannen.
  • Begrijp het belang van top-down controle en leer hoe je deze kunt versterken.
  • Herken limbische wrijving en zoek manieren om deze te verminderen.
  • Zorg goed voor jezelf door tijd te nemen voor ontspanning en het aannemen van gezonde gewoonten.

Conclusie

Het begrijpen van hoe het brein werkt en hoe je de kracht ervan kunt benutten, is van cruciaal belang voor een gezond en gelukkig leven. Door te leren hoe je stress kunt beheersen en negatieve gedachten kunt verminderen, kun je je brein hacken en je welzijn verbeteren. Het is belangrijk om te onthouden dat je de controle hebt over je gedachten en gedragingen, en dat je de kracht hebt om negatieve patronen te doorbreken.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.