Zweden: minder COVID-doden dan andere Europese landen ondanks minder strikte lockdowns

🕒 Leestijd: 2 minuten

Uit nieuwe cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat Zweden minder COVID-doden telde dan een groot deel van Europa, ondanks het feit dat het weigerde strikte lockdowns en maskeringsmandaten op te leggen zoals tal van andere Europese landen.

Twijfel over effectiviteit lockdowns

“In 2020 en 2021 had het land een gemiddeld sterftecijfer van 56 per 100.000 – vergeleken met 109 in het Verenigd Koninkrijk, 111 in Spanje, 116 in Duitsland en 133 in Italië.” (The Telegraph). Het rapport haast zich echter toe te voegen dat lagere obesitumniveaus en een betere algemene gezondheid ook een belangrijke rol hebben gespeeld.

“Natuurlijk weten we al een tijdje dat er genoeg bewijs bestaat om de effectiviteit van lockdowns in twijfel te trekken,” – Zero Hedge.

Een studie uitgevoerd door de Johns Hopkins University en uitgebracht in februari concludeerde dat wereldwijde lockdowns een veel schadelijker effect op de samenleving hebben gehad dan dat ze enig voordeel hebben opgeleverd, waarbij de onderzoekers erop aandrongen dat ze “slecht gefundeerd zijn en moeten worden verworpen als een beleidsinstrument voor pandemieën.”

“Hoewel deze meta-analyse concludeert dat lockdowns weinig tot geen effecten hebben gehad op de volksgezondheid, hebben ze enorme economische en sociale kosten met zich meegebracht waar ze werden toegepast,” concludeerden de onderzoekers.

Zoals we eerder al benadrukten, verklaarde Zweden dat de pandemie maanden geleden al zo goed als voorbij was en werd het volledig in het gelijk gesteld in zijn aanpak. Het Scandinavische land heeft geen strikte maskerverplichtingen opgelegd, waarbij senior epidemioloog Anders Tengell verklaarde dat gezichtsbedekkingen in feite “gevaarlijk” waren omdat ze een vals gevoel van veiligheid gaven terwijl ze er niet in slaagden de verspreiding van het virus te stoppen.

Zoals we in oktober 2020 hebben benadrukt, weigerde Zweden opnieuw om andere Europese landen te volgen door opnieuw lockdown-regels in te voeren, met het argument dat degenen die geïsoleerd werden en vereenzaamden, genoeg geleden hadden.

Bron1

Bron2

Bron3

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien − 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.