Zorgverzekeraar ontslaan nadat hij zich uitsprak over aantal bijwerkingen bij coronavaccins

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Vorige week onthulde een grote zorgverzekeraar dat het aantal bijwerkingen van de coronavaccins enorm wordt ondergerapporteerd. Bestuurslid Andreas van BKK ProVita sprak van een ‘alarmerend signaal’ en pleitte dringend voor meer onderzoek.

BKK ProVita - Die vegan-freundlichste Versicherung im ...
Onmiddelijk ontslag

Het is nog maar de vraag of dat onderzoek er gaat komen. Schöfbeck is namelijk de laan uitgestuurd. Hij vertelde aan de krant Die Welt dat hij zich verplicht voelde dit te melden aan zijn klanten. In een op korte termijn geplande vergadering van de Raad van Bestuur heeft de meerderheid van de 24 leden zich kennelijk uitgesproken voor beëindiging van zijn lidmaadschap (na 21 jaar) bij de Raad van Bestuur. De sessie vond online plaats en duurde enkele uren.

In een brief aan PEI-voorzitter Paul Cichutek noemde Schöfbeck de evaluatie een “significant alarmsignaal waarmee rekening moet worden gehouden bij het verdere gebruik van de vaccins“.

Deze evaluatie zou op 1 maart plaatsgevonden hebben in een online bijeenkomst met Schöfbeck en vertegenwoordigers van het PEI en het hoofd van het instituut Cichutek. In plaats van Schöfbeck zou nu zijn plaatsvervanger Walter Redl op de afspraak zijn.

Schöfbeck schat dat er in Duitsland zo’n 2,5 tot 3 miljoen mensen zijn behandeld wegens bijwerkingen die optraden na het coronavaccin. Daarbij gaat het om 31.000 mensen die zijn overleden en 412.000 die zware bijwerkingen hebben ondervonden, waarvoor ze naar het ziekenhuis moesten.

Via een data-analyse bracht hij een substantiële onderrapportage (91,8 procent) aan het licht, schrijft data-analist Daniël van der Tuin op Twitter.

Schöfbeck analyseerde ruim zeven maanden lang gegevens van ruim 10 miljoen individuen. Van de 10,9 miljoen verzekerden werden er 216.695 behandeld wegens bijwerkingen.

Ter vergelijking: het Paul-Ehrlich-Insituut, de Duitse geneesmiddelenautoriteit, meldt er 244.576 op 61,4 miljoen mensen.

Het zou ‘onethisch zijn om de gegevens niet naar buiten te brengen’, zei Schöfbeck tegen Die Welt.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.