Ziekenhuizen manipuleren hun coronacijfers!

Journalist Jeroen Bossaert onderzocht voor HLN of sommige ziekenhuizen hun coronacijfers manipuleren om daar financieel beter van te worden. Wat blijkt? Overheidsdocumenten wijzen in die richting. “We kregen ze na lang aandringen in ons bezit. Wat we ontdekten roept vragen op.”

In de documenten staat dat ze mogelijk aan ‘financiële optimalisatie’ doen via coronacijfers. Bossaert licht op social media toe: “Het blijkt dat het systeem toch wel wat gaten vertoont. Bovendien riskeren sjoemelaars geen sanctie.”

De ziekenhuizen willen de data hierover niet delen. Eerder vroeg Bossaert al of ze hun coronasterfte openbaar wilden maken. Hij kreeg toen vele bezorgde e-mails, sms’jes en telefoontjes. “Wat ben je van plan?” De meeste weigerden en ook de koepel adviseerde tegen. Ze lijken bang voor transparantie, aldus de journalist.

Al meer dan een jaar worden we belogen

Hij kreeg allerlei verschillende reacties: ‘We mogen niet van de overheid’, ‘we vinden dit geen goed idee’, ‘die informatie ligt te gevoelig voor de nabestaanden’. Bossaert kon zich niet aan de indruk onttrekken dat de overheid onder één hoedje speelt met de ziekenhuizen.

Het bericht over mogelijk gesjoemel met de coronacijfers maakt veel los. Zo schrijft Pascale: “Al meer dan een jaar worden we belogen, bedrogen en onder de knoet gehouden. Een leeg bed brengt niks op natuurlijk.”

Corrupt

Ook artsen mengen zich in de discussie. “Nu pas komt naar buiten wat elk weldenkend mens en zeker arts al lang wist. Ziekenhuizen manipuleren hun cijfers! Ze manipuleren hun cijfers louter voor financiële redenen. Zeg ik al lang!” reageert huisarts Conrad Haelterman.

“Het aantal besmettingen: gemanipuleerd met de hulp van vele huisartsen die onnodig veel testen. Opnames in ziekenhuizen: met zeer lichte klachten. Onnodige opnames op de IC en veel te lang daar laten liggen. Vooral universitaire ziekenhuizen zijn rot. Neen, corrupt. Misbruik,” zegt hij.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.