Ziekenhuis in NY maakt reclame voor myocarditis bij kinderen alsof het een gewone ziekte is

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Het New York-Presbyterian Hospital voert een reclamespotje uit in een poging de aandacht te vestigen op myocarditis bij kinderen, waarbij de indruk wordt gewekt dat ontsteking van het hart bij kinderen een veel voorkomende aandoening is.

Myocarditis bij kinderen

De video, getiteld “Pediatric Patient Story – Suri” vertelt het verhaal van een kind dat “een erge buikpijn had die myocarditis bleek te zijn, een ernstige ontsteking van het hart.” In het videobijschrift staat:

“Ons multidisciplinaire team voor kritieke zorg voor kinderen werkte aan het reguleren van haar hartslag – en zorgde ervoor dat ze weer zichzelf werd.”

Myocarditis bij kinderen is zeldzaam; studies geven aan dat het om 1 tot 2 per 100.000 kinderen gaat, meestal als gevolg van verkoudheidsvirussen. De meeste van die gevallen lossen vanzelf of met behandeling op.

Van waar dan de plotselinge noodzaak om het bewustzijn hieromtrent bij kinderen te vergroten?

Waarschijnlijk omdat gegevens van het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) laten zien hoe meldingen van myocarditis en pericarditis in verband met vaccins in 2021 en 2022 explodeerden. In voorgaande jaren waren er in principe geen gevallen die verband hielden met vaccins.

VAERS is bekritiseerd in verband met details over myocarditis, maar eerder dit jaar, in het Journal of the American Medical Association (JAMA), gepubliceerde studie bracht de ontwikkeling van myocarditis en pericarditis definitief in verband met de op mRNA gebaseerde COVID-19-vaccinaties. Uit de studie bleek dat de gevallen het hoogst zijn bij jongens en jonge mannen.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.