Zes mensen stierven in de laat-fase van COVID-19 vaccinonderzoek Pfizer, maar er worden geen vragen gesteld

Vertaald door Google – © The Independent Singapore 

Zes mensen stierven in de late fase van Pfizers proef met het COVID-19-vaccin, maar de sterfgevallen werpen geen nieuwe veiligheidsproblemen of vragen over het vaccin op.

Twee mensen die het experimentele vaccin kregen, waren tijdens de proef overleden en vier anderen die stierven, kregen een placebo.

De onthulling werd gedaan door de Amerikaanse Food and Drug Administration net nadat Groot-Brittannië het eerste land ter wereld werd dat het vaccin op de markt bracht.

Maar de sterfgevallen zouden geen nieuwe veiligheidsproblemen of vragen over de effectiviteit van het vaccin oproepen, omdat alle gebeurtenissen in de algemene bevolking in een vergelijkbaar tempo voorkwamen, concludeerde de FDA.

De vaccinproef door Pfizer en BioNTech was voor 95 procent effectief in het voorkomen van coronavirusinfecties.

“Alle sterfgevallen vertegenwoordigen gebeurtenissen die zich voordoen in de algemene bevolking van de leeftijdsgroepen waar ze plaatsvonden, in een vergelijkbaar tempo”, zegt een rapport.

Het rapport zegt dat gegevens aantonen dat het vaccin slechts 52 procent effectief is na de eerste dosis, maar het succespercentage is hoger na een tweede dosis.

Desalniettemin bevestigen de langverwachte analyseresultaten van de Universiteit van Oxford en AstraZeneca voor hun coronavirusvaccin dat het veilig en zeer effectief is bij het voorkomen van Covid-19.

The Independent UK zegt dat onderzoeksgegevens die in  The Lancet  zijn gepubliceerd, opnieuw hebben bevestigd dat de prik 90 procent effectief is als deze wordt toegediend met een halve dosis en vervolgens met een volledige dosis, of 62 procent effectief als deze wordt toegediend in twee volledige doses.

De krant zegt dat dit de eerste keer is dat er grootschalige proefresultaten voor een coronavirusvaccin worden gerapporteerd.

Bron: https://theindependent.sg/six-died-in-pfizer-late-stage-covid-19-vaccine-trial/

Fact check https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-pfizer-health-concerns/fact-check-clarifying-claims-around-pfizer-vaccine-deaths-and-side-effects-idUSKBN28K2R6

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Zes mensen stierven in de laat-fase van COVID-19 vaccinonderzoek Pfizer, maar er worden geen vragen gesteld

Reacties zijn gesloten.