Jaap van Dissel: is er sprake van belangenconflicten?

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Stichting Open Nederland, opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan het heropenen van Nederland tijdens de coronapandemie, heeft in coronatijd 750.000 euro overgemaakt aan OMT-voorzitter Jaap van Dissel. 400.000 euro is vervolgens doorgesluisd naar een rekening op Aruba, onthullen Yves Gijrath en Erik de Vlieger in hun podcast.

Van Dissel kreeg het geld via een Belgische Rabobank-rekening, blijkt uit een bankafschrift dat Gijrath in zijn bezit heeft.

“Mijn eerste vraag is: waarom heeft Stichting Open Nederland een bankrekening in België? Dat vind ik al raar,” – De Vlieger.

“Waarom wordt Jaap van Dissel betaald door een Belgische rekening van Stichting Open Nederland? De media moet hier induiken.” – Gijrath

Advocaat Hester Bais reageert op Twitter:

“Als de transactie-overzichten kloppen die ik heb ontvangen ter informatie (en te openbaren) dan kan ik de ontvangst van 750.000 euro door Van Dissel van Stichting Open Nederland bevestigen. Ik heb deze ontvangen omdat ik al een tijdje publiekelijk vraagtekens zet bij deze stichting.”

“Dit zaakje stinkt naar corruptie,” – journalist Annelies Strikkers

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren laat weten dat Forum voor Democratie dit verder aan het uitzoeken is.

“Eerder werd al onomstotelijk aangetoond dat Van Dissel corrupt is, omdat hij OMT-adviezen liet beïnvloeden door zijn broodheer en sjoemelde met notulen. Als dit óók waar is, is hij niet zomaar corrupt, maar corrupt tot op het bot,” – Van Meijeren.

Eerder onthulden Gijrath en De Vlieger dat er in 2018 ineens 5,666 miljoen euro op de rekening stond bij viroloog Ab Osterhaus. Daarnaast gaat het gerucht dat Van Dissel beschikt over een vermogen van 6 miljoen euro en dat hij dat aan het begin van de coronacrisis heeft laten veiligstellen door zijn vermogensbeheerder.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.