YouTube en WHO gaan samen medische info ‘certificeren’

🕒 Leestijd: 2 minuten

YouTube heeft aangekondigd dat het, in samenwerking met de WHO, medische professionals gaat ‘certificeren’ als ‘gezaghebbende bronnen’ voor het verstrekken van medische informatie. Ingaan tegen de voorgeschreven waarheid wordt steeds moeilijker gemaakt.

Dr. Garth Graham (Hoofd YouTube Health) deed de aankondiging eind oktober 2022 in een blog post, waarin hij constateert:

“De realiteit is dat de meeste beslissingen in de gezondheidszorg worden genomen buiten de dokterspraktijk, in het dagelijks leven van onze patiënten.”

“Daarom werkt YouTube Health aan extra manieren om artsen, verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en zorgaanbieders te helpen hoogwaardige gezondheidsinformatie te brengen in de ruimtes die mensen de hele dag door bezoeken – zoals hun favoriete app voor het delen van video’s.”- G. Graham.

Bepaalde medische professionals en aanbieders van gezondheidsinformatie zullen in aanmerking komen voor specifieke YouTube Health-functies, zoals informatiepanelen onder hun video’s. Ook wordt hun content gepresenteerd in een speciaal kader voor ‘gezondheidsinformatie’. Dit moet gebruikers van het platform in staat stellen om snel ‘gezaghebbende bronnen’ te herkennen. Tot nu toe waren deze functies alleen beschikbaar voor organisaties zoals onderwijsinstellingen, gezondheidsdiensten, ziekenhuizen en overheidsinstanties, maar nu gaat YouTube dus ook individuele informatieverstrekkers voorzien van een keurmerk.

YouTube werpt zich al langer op als hoeder van het enige toegestane verhaal over corona-gerelateerde onderwerpen. Vorige maand nog werd het blckbx-kanaal bevroren na een uitzending waarin prof. dr. Theo Schetters inging op het mogelijke verband tussen vaccinatie en oversterfte. Eind 2021 verwijderde YouTube goed bekeken Joe Rogan-interviews met dr. Robert Malone en dr. Peter McCullough, vanwege overtreding van de beruchte ‘community guidelines’. In het voorjaar van 2020 verwijderde YouTube een virale video waarin twee artsen het nut van lockdowns in twijfel trokken. Inmiddels is bekend dat lockdowns een verwoestend effect hadden op zowel de fysieke als mentale gezondheid van mensen en dat kinderen enorme leerachterstanden hebben opgelopen.

In het voorjaar van 2021 heeft YouTube de censuurregels stilletjes gewijzigd, waardoor het nu niet meer verboden is om te spreken over de ineffectiviteit van vaccins, afstand houden en mondkapjes in het tegengaan van infectie. Het geeft aan dat wat vandaag ‘misinformatie’ is, morgen zomaar ineens ‘informatie’ kan zijn, volgens YouTube.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien + achttien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.