Wordt het WHO-pandemieverdrag directief?

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) gaf advies aan de WHO over een pandemieverdrag; dat deels is verwerkt in de nieuwe Internationale Gezondheidsrichtlijnen. In twee nieuwe overeenkomsten staan een aantal opmerkelijke regels beschreven en zijn een aantal fundamentele teksten gewijzigd, ontdekte onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

De WHO krijgt straks voorrang op individuen, waardoor de basisprincipes met betrekking tot mensenrechten en de soevereiniteit van staten worden gewist. De door de WHO voorgestelde amendementen op de Internationale Gezondheidsrichtlijnen keren deze afspraken om. De tekst ‘met volledig respect voor de waardigheid, mensenrechten en fundamentele vrijheden van personen’ wordt vervangen door ‘gelijkheid, coherentie en inclusiviteit’. Ook wordt ‘de noodzaak van een aantoonbaar volksgezondheidsrisico’ vervangen door ‘een potentieel risico voor de volksgezondheid’.

“Dus bij een mogelijke dreiging (niet aantoonbaar) zou de WHO al aanbevelingen of maatregelen kunnen opleggen.” – Marc van der Vegt

De overeenkomsten zijn nog niet door de landen aangenomen en de stemming hierover volgt nog. Willen we overgeleverd zijn aan ngo’s of vertrouwen wij liever op onze eigen nationale wetenschapsinstanties en ons gezondheidsministerie?

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.