Wist jij dat?

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Pijn vermijden en plezier zoeken dat is ons instinctief meegegeven. Maar wat als je voorbij de angst van de pijn gaat? Is dat niet de echte betekenis van vrijheid? Durven voelen, doorvoelen. Dan kom je uiteindelijk aan de andere kant van de tunnel uit. En dan ziet alles er echt anders uit.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst 'Wist jij dat? Negatieve emoties kunnen chaos het zenuwstelsel veroorzaken, maar positieve doen het omgekeerde. Het magnetisch veld van menselijk hart meters lichaam vandaan worden gemeten. In de foetale ontwikkeling, wordt hart gevormd begint pompen voor hersenen zich beginnen te ontwikkelen. Positieve emoties kunnen het vermogen hersenen verhogen goede beslissingen te nemen. Positieve Jij kan jouw immuunsysteem versterken door jou focussen oppositieve emoties, scheppen fysiologische voordeleni in jouw lichaam.'
Het hart

Studies tonen aan dat het hart in staat is om zelfstandig te denken, te voelen en emoties te ervaren.

Het neuronennetwerk in ons hart is voortdurend in contact met onze hersenen. Want neuronen brengen ook emoties over. Deze treffen we aan in de hersenen en het zenuwstelsel, maar belangrijker nog, ook in het hart. Het hart en de hersenen zijn nauw met elkaar verbonden door middel van de hart-breinconnectie.

Een organisatie die zich hierin volledig heeft verdiept is het HeartMath Institute in Amerika. Wetenschappers zijn hier al tientallen jaren bezig aan te tonen hoe belangrijk de rol van ons hart is.

“Studies tonen aan dat het hart in staat is om zelfstandig te denken, te voelen en emoties te ervaren”.

Zij hebben een heleboel zaken aangetoond. O.a. hoe belangrijk het is om vaak een gevoel van geluk in je hart te ervaren, om zo een gezonde omgeving voor je lichaam en mind te creëren. Mensen die vaak oefenen op dankbaarheid, voelen in hun hart en leven langer, gezonder en gelukkiger. Maar wat ik wellicht nog fascinerender vind, is de rol die ons hart heeft in het creëren van ons eigen leven en daarmee op al het leven om ons heen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 − negen =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.