Wie regelde het ontslag van Sam Brokke en waarom?

Sam Brokken, lector en (ex)-onderzoekshoofd ‘Gezondheidswetenschappen’ aan de PXL Hogeschool te Hasselt werd ontslagen eind maart 2021. De vraag blijft: waarom?

Aan zijn vakkundigheid lag het waarschijnlijk niet. Wat wel opvalt is dat hij ontslaan werd enige tijd na zijn verschijning in het programma De zevende dag. Was het ene oorzaak van het andere?

Volgens voormalig journalist Alain Grootaers, broer van Walter, kwam dat ontslag er door minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) via Willy Claes (Vooruit). Grootaers schreef dit in ‘t Pallieterke begin deze maand.

Het ontslag van Sam Brokken doet vragen rijzen over de academische vrijheid, die nu niet langer garantie en veiligheid lijkt te bieden aan andersdenkenden.

Hoe kan aan degelijk wetenschappelijk onderzoek plaatsvinden als er geen open debat kan zijn? Is dat niet juist hoe wetenschap evolueert?

We weten dat wetenschap niet absoluut is. Eigen aan wetenschap is dat ze evolueert, leert uit haar fouten en erop verder bouwt.

Is het toeval dat Willy Claes sinds oktober 2011 voorzitter is van de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg én van de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad (VLUHR), de Vlaamse koepelorganisatie van het hoger onderwijs?

Moest Sam Brokke dienen als voorbeeld voor andere academici? Zwijgen of…

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Wie regelde het ontslag van Sam Brokke en waarom?

  • 25 september 2021 om 23:00
    Permalink

    Sam Brokken weet ondertussen dat FVDB een gevaar betekend voor onze gezondheid samen met Beke de grootpromotor van de prik, Van Ranst , Molenberghs , Noppen en dierendokter Van Gucht er zal en moet gevaccineerd worden , ook ik ben van Twitter en FB gegooid wegens het plaatsen van foto’s van overlijdens na vaccinatie en het in twijfel trekken van het nut van kinderen en gezonde volwassenen te prikken en voor het belachelijke corona paspoort onderschat nooit de macht van de Sp-a en Willy Claes niet Agusta- geld verbranden zonder van de Ps te spreken

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.