WHO tegen vaccinatiepaspoorten: ‘niet zeker dat coronaprik besmetting voorkomt’.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is geen voorstander van vaccinatiepaspoorten. Het is volgens de organisatie namelijk niet duidelijk of het coronavaccin voorkomt dat je anderen kunt besmetten. Dat liet een woordvoerster dinsdag weten, meldt Reuters.

“Wij zien op dit moment liever niet dat een vaccinatiepaspoort nodig zal zijn om een land binnen te gaan of te verlaten, omdat we er niet zeker van zijn dat het vaccin besmetting voorkomt”, aldus WHO-woordvoerster Margaret Harris.

Nederland met stip op één

Ondertussen blijft het aantal gevallen van bijwerkingen van de coronavaccins stijgen. Bij de Europese database van rapporten over vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen (EudraVigilance) zijn tot 3 april 272.644 gevallen gemeld. Daarvan hebben 11.545 betrekking op het Moderna-vaccin, 127.789 op het Pfizer-vaccin en 133.310 op het AstraZeneca-vaccin.

In het geval van het Moderna-vaccin doen de meeste gevallen van bijwerkingen zich voor in Nederland: 2286. Datzelfde geldt voor het AstraZeneca-vaccin: Nederland staat met 13.472 gevallen met stip op één. Italië voert met 37.046 gevallen de Pfizer-ranglijst aan. Nederland staat daar op een derde plek met 12.935 gevallen.

2249 sterfgevallen

In de Verenigde Staten zijn bij het VAERS, de Amerikaanse tegenhanger van het Lareb, tot 26 maart 50.861 gevallen van bijwerkingen gemeld, waaronder 2249 sterfgevallen. Daarvan stierf 28 procent binnen 48 uur en 19 procent binnen 24 uur na vaccinatie. Na de vorige update lag het aantal sterfgevallen na vaccinatie in de VS rond de 2000.

Hier de link naar het volledige artikel in Nine4News d.d. 6 april 2021: https://www.ninefornews.nl/who-tegen-vaccinatiepaspoorten-niet-zeker-dat-coronaprik-besmetting-voorkomt/

Hier de link naar het originele Engelstalige artikel van Reuters d.d. 6 april 2021: https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-who-vaccines/update-1-who-does-not-back-vaccination-passports-for-now-spokeswoman-idUSL1N2LZ0LX

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “WHO tegen vaccinatiepaspoorten: ‘niet zeker dat coronaprik besmetting voorkomt’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.