Wetsvoorstel tot afschaffing avondklok door N-VA

🕒 Leestijd: 2 minuten

Plat populisme of oprecht democratische intenties?

Ik zou kunnen uitgaan van een opportunistische schijnbeweging om de lakse oppositie van de afgelopen maanden te maskeren, of een getelefoneerde poging om alle gestemde idioterie in de voorbije overlegcomités te verdoezelen maar ik poog constructief te blijven.

Ik schrijf dit stukje voor de pagina van Artsen Voor Vrijheid, een platform dat in de eerste plaats een stem wil bieden voor iedere mening ongeacht de herkomst, laat me dan ook met aandrang oproepen over de partijgrenzen heen dit wetsvoorstel ten volle te steunen ongeacht de herkomst.

Van politici verwacht de burger dat hij of zij respect heeft voor het land, de burgers en de grondwet. Ik roep op om jullie politieke spelletjes te steken -daar waar China PCR test- en stopt met de burgerrechten te gebruiken als pasmunt in uw parlementaire kantine. U weet wel, die gezellige kantine zonder maatregelen.

Een nood(?)maatregel ingevoerd met één pennentrek van een minister, op moment van schrijven 139dagen – 23uren – 27minuten – 16seconden later. Even serieus blijven toch?

Er is geen enkele reden om deze ondemocratische maatregel te blijven behouden, in de strijd tegen Corona is er geen enkel bewijs van het nut van deze maatregel. Het exacte effect op de cijfers is dan wel lastig te meten, het behoeft geen universitair diploma te kunnen concluderen dat het eventuele effect zeer gering zou zijn, alleszins nooit in proportie. In andere landen waar deze maatregel wordt gehandhaafd is eveneens geen impact bewezen.

Helaas, deze boerinlogica is gerekend buiten de alwetendheid van Meester Conner Rousseau maandagavond in De Afspraak op EEN, hij zette de avondklok zelf in als ruilmiddel voor andere versoepelingen, ‘het is of de scholen, of de avondklok’  de waanzin nabij.

Bart Schols zette tot mijn grote verbazing alle zeilen bij om alsnog de jeugd van Vooruit tot normaliteit te dwingen maar tevergeefs, vrolijk dollende met experten adviezen, zelfs een visualisatie van een ‘Jenga toren’ bleef niet uit, zo verdedigde hij fier het beleid van zijn callbudy Frank.

Alsof al die gekte nog niet genoeg was merkte hij even subtiel op dat het volgens hem om een fetisj zou gaan, die menselijke aversie tegen de avondklok. Ik verdenk de man van een andere, eerder ondemocratische fetisj, hopelijk heb ik ongelijk.

Meester Rousseau vindt wel dat de mensen heel flink de maatregelen volgen, dank u wel meester, iemand is vast trots op uw leiderschap. Ik acht de kans reëel dat behalve die iemand de rest van het volk klaar is met u.

Tijd voor open debat en herstel van onze democratie.

K.N.

Bron Foto HLN.BE

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.