Wetenschappelijke studie toont aan: Emotional Freedom Technique (EFT) is een haalbare én efficiënte techniek voor kankerpatiënten.

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Een wetenschappelijke studie gaf bewijs voor de werkzaamheid van EFT (Emotional Freedom Technique) bij kankerpatiënten. Deze gegevens illustreren dat een interventie met EFT cognitieve klachten significant verminderde met een verschil in aandeel van 46,5%.

Een haalbare én efficiente techniek

Dit is een buitengewoon resultaat: bijna twee keer meer dan het verwachtte verschil.

In deze studie werd aangetoond dat EFT de door de patiënt gerapporteerde uitkomstmaten verbetert: zoals angst, depressieve symptomen/emotionele status en vermoeidheid. Deze resultaten zijn in overeenstemming met die van eerder gerandomiseerd onderzoek met controlegroep, waarin EFT effectief bleek bij niet- kankerpatiënten met psychologische aandoeningen zoals angst, depressie, fobieën en PTSS.

De gezondheidstoestand verbeterde dus in beide groepen toen de interventie met EFT startte.

Interessant is dat in beide onderzochte groepen, respectievelijk 60,0% in de ITG en 45,2% in de WLC groep, de toepassing van EFT wilde voortzetten voor een periode van zes maanden follow-up. Bovendien paste respectievelijk 55,9% in de ITG- en 35,3% in de WLC-groep een jaar na deelname aan de EMOTICON-studie, nog steeds EFT toe.

Wij geloven dat dit resultaat erop wijst dat EFT een haalbare en efficiënte methode is.

Er zijn verschillende andere sterke punten bij deze studie te vinden. Dit is het eerste onderzoek naar de werkzaamheid van EFT om zelfgerapporteerde kanker gerelateerde cognitieve stoornissen te verminderen in een grote groep van patiënten die kanker overleefden.

EFT is een nieuwe therapie in de oncologie, maar meer dan 100 studies erkenden deze techniek al als een gevestigde evidence-based praktijk voor zowel fysiologische als psychologische symptomen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.