Wetenschap bevestigt: Granaatappel is een natuurlijk anti-kanker middel

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Het is aangetoond dat granaatappel en zijn extracten krachtige antioxidatieve, antimicrobiële en anticarcinogene eigenschappen vertonen.

De huidige review vat enkele recente studies over granaatappel samen, waarbij vooral de vasculoprotectieve rol wordt benadrukt die wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van hydrolyseerbare tannines, ellagitannines en ellaginezuur, evenals andere verbindingen (bijv. Anthocyanines en flavonoïden).

Deze in vitro- en in vivo-onderzoeken toonden aan dat stoffen die zijn afgeleid van granaatappel oxidatieve stress en de aggregatie van bloedplaatjes (samen klonteren van de bloedplaatjes) verminderen, de opname van lipiden door macrofagen verminderen, de endotheelcelfunctie positief beïnvloeden en betrokken zijn bij de bloeddrukregulatie. Klinische studies hebben aangetoond dat dagelijkse inname van granaatappelsap hypertensie vermindert en atherosclerose bij mensen vermindert.

Granaatappel is inderdaad een zeer gezonde voedingskeuze! We hebben onlangs het volgende overzicht gepubliceerd over de voordelen ervan voor het cardiovasculaire systeem, zegt de studie van Pubmed.

Opgelet: granaatappel versterkt wel de werking van andere medicijnen of supplementen die je neemt..

bron Pubmed, met dank aan Herboriste M. Rom

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

13 + zeven =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.