Wereld Gezondheids Organisatie: er is geen bewijs dat booster-vaccinaties “betere bescherming” bieden aan gezonde mensen

De Wereldgezondheidsorganisatie zet vraagtekens bij het besluit van de Britse regering om honderden miljoenen vaccinatiebeurten uit te rollen onder haar bevolking, waarbij zij beweert dat er “geen bewijs” is dat deze een “grotere bescherming” zouden bieden aan de gezonde bevolking.

Vraagtekens bij het besluit Britse premier

De Britse minister van Volksgezondheid, Sajid Javid, zegt dat het land zich heeft verzekerd van 114 miljoen extra vaccindoses voor 2022 en 2023 om “tijd te winnen” en dat iedereen boven de 18 jaar er tegen eind januari een aangeboden zal krijgen.

Dr. Mike Ryan, hoofd van het noodhulpprogramma van de WHO, plaatste vraagtekens bij de logica achter dit besluit.

“Op dit moment is er geen bewijs, waar ik me van bewust ben, dat zou suggereren dat het opvoeren van de hele bevolking noodzakelijkerwijs een grotere bescherming zou bieden voor verder gezonde individuen tegen ziekenhuisopname en overlijden.”

Ryan merkte ook op dat het VK zich in de “luxe positie” bevond dat het zijn gehele bevolking booster shots kon aanbieden, aangezien veel armere landen niet eens vaccins hebben om al hun mensen één dosis te geven.

De medische autoriteiten van het VK hebben de Omicron-variant ook aangegrepen om erop aan te dringen dat meer kinderen worden gevaccineerd. Dit is vreemd aangezien de variant bekend is geworden, omdat zij slechts “milde” symptomen veroorzaakt bij jongere bevolkingsgroepen.

De oplossing zou zijn om meer jonge mensen te vaccineren.

Volgt u nog?

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 15 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.