Wenstrup geeft verklaring vrij na de tweedaagse getuigenis van Dr. Fauci

🕒 Leestijd: 2 minuten

Voormalige Witte Huis-adviseur dokter Anthony Fauci heeft een bijzondere verhoor afgeleverd aan het Amerikaanse Congres over de pandemie-respons van de VS. Fauci leek in het verhoor meerdere keren te wisselen van mening over de Covid-aanpak. Zo insinueerde hij bijvoorbeeld dat de Covid-19-laboratoriumlektheorie geloofwaardig kan zijn. Dit terwijl hij meer inzicht gaf in het chaotische besluitvormingsproces van de Verenigde Staten tijdens de coronapandemie.

De voorzitter van de Select Subcommittee on the Coronavirus Pandemic, Brad Wenstrup (R-Ohio), heeft de volgende verklaring afgelegd na de tweede dag van het getranscribeerde interview van Dr. Anthony Fauci:

“Na twee dagen van getuigenissen en 14 uur ondervraging, werden veel dingen duidelijk. Tijdens zijn interview vandaag beweerde Dr. Fauci dat het beleid en de mandaten die hij promootte helaas de aarzeling over vaccins de komende jaren kunnen vergroten. Hij getuigde dat de hypothese van het laboratoriumlek – die vaak werd onderdrukt – in feite geen complottheorie was. Verder verschenen de aanbevelingen voor sociale afstand die aan Amerikanen werden opgedrongen ‘min of meer gewoon’ en waren ze waarschijnlijk niet gebaseerd op wetenschappelijke gegevens.

“Het getranscribeerde interview van Dr. Fauci onthulde systemische tekortkomingen in ons volksgezondheidssysteem en wierp licht op ernstige procedurele problemen met onze volksgezondheidsautoriteit. Het is duidelijk dat afwijkende meningen vaak niet volledig werden overwogen of onderdrukt. Mocht er zich in de toekomst een pandemie voordoen, dan moet de reactie van Amerika worden geleid door wetenschappelijke feiten en overtuigende gegevens.

“Hoewel we gefrustreerd blijven over het onvermogen van Dr. Fauci om COVID-19-informatie te onthouden die belangrijk is voor ons onderzoek, herinneren anderen met wie we hebben gesproken zich de feiten. Ik waardeer de bereidheid van Dr. Fauci om privé te getuigen voor de Select Subcommittee en kijk ernaar uit om dit jaar verder met hem te spreken tijdens een openbare hoorzitting. Er zijn veel mogelijkheden om het in de toekomst beter te doen.”

Belangrijkste punten van dag twee van Dr. Fauci’s getranscribeerde interview:

  • Dr. Fauci beweerde dat de aanbeveling voor sociale afstand van “6 voet uit elkaar” die door federale gezondheidsfunctionarissen werd gepromoot, waarschijnlijk niet op gegevens was gebaseerd. Hij karakteriseerde de ontwikkeling van de begeleiding door te stellen dat “het net verscheen”.
  • Dr. Fauci erkende dat de hypothese van het laboratoriumlek geen complottheorie is. Dit komt bijna vier jaar na de publicatie van de nu beruchte “Proximal Origin” -paper die probeerde de hypothese van het laboratoriumlek te belasteren en te weerleggen.
  • Dr. Fauci gaf toe dat de Amerikaanse vaccinmandaten tijdens de COVID-19-pandemie de aarzeling over vaccins in de toekomst zouden kunnen vergroten. Eerder pleitte Dr. Fauci ervoor “dat wanneer je het mensen moeilijk maakt in hun leven, ze hun ideologische onzin verliezen en zich laten vaccineren.”
  • Toen Amerikaanse universiteiten Dr. Fauci benaderden, adviseerde hij hen om vaccinmandaten op te leggen aan hun studenten.
  • Dr. Fauci ontkent beschuldigingen dat hij de CIA tijdens de pandemie heeft bezocht of het onderzoek van de CIA naar de oorsprong van COVID-19 heeft beïnvloed.
  • Dr. Fauci speelde semantiek met de definitie van een “laboratoriumlek” in een poging de onnauwkeurige conclusies van “Proximale oorsprong” te verdoezelen. Het is onmogelijk voor Dr. Fauci om de conclusie van deze publicatie te verdedigen en tegelijkertijd te erkennen dat een laboratoriumlek mogelijk is.

Bron 1

Bron 2

Bron 3

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.