Wendy Maria Jozef – Symposium Alliantie Voor Vrijheid 27 maart 2021

🕒 Leestijd: 2 minuten

Wendy Maria Jozef informeert ons over het veelbesproken begrip ‘soevereniteit’. Een concept dat meer en meer bijstand vindt sinds enkele jaren. Kunnen we als een vrij mens leven op aarde? Of zijn we voor altijd gebonden aan een systeem waar strenge regels en wetten je levenswijze inrichten en beperken?

Mens & Recht – “Wie zijn rechten niet kent, heeft er geen.”

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: we leven in uitdagende tijden.
Geen dag gaat voorbij of we worden gebombardeerd met de dagelijkse corona updates en er worden per overlegcomité meer regeltjes afgekondigd op een jaar tijd dan de voorbije tien jaar bijeen. We worden allemaal geacht de wet te kennen, maar niemand kan nog volgen.
We lezen ook steeds vaker cases van geweld tussen politie en burgers die op gespannen voet met elkaar leven. Mensen voelen aan dat hun rechten geschonden worden, maar ze voelen zich machteloos en weten niet hoe ze moeten handelen naar hun recht. Nochtans wordt iedereen geacht de wet te kennen, maar de realiteit is helaas anders. We hebben allemaal onvervreemdbare mensenrechten, maar toch krijgen we een boete als we op een bankje zitten op de zeedijk. Hoe valt dit nu nog te rijmen met de rechten van de vrije mens?

Hoe komt het dat het wanneer je voor de rechter verschijnt en je wil je beroepen op je mensenrechten dat de rechter je dan zegt dat de mensenrechten niet gelden in zijn rechtbank? Hoe kan dit nu land waar de UVRM en EVRM gelden en waar liep het fout? Om deze vragen te kunnen beantwoorden dien je jezelf de volgende vraag stellen: “wie ben ik?” en het antwoord op deze vraag is juridisch veel verregaander dan je zou vermoeden…

Over Wendy Maria Jozef (°1991)

Vanuit intrinsieke interesse voor de wisselwerking tussen crimineel gedrag en maatschappij is Wendy Criminologie gaan studeren.
Daar kreeg ze echter nooit een bevredigend antwoord op de vele vragen die haar bezighielden. Intuïtief kon ze aanvoelen dat ze niet alle informatie kreeg over het rechtssysteem en het overheidsapparaat en ze bleef dan ook met alle kritische vragen op haar honger zitten. De fascinatie voor het recht en hoe het systeem in elkaar zat heeft haar ook na haar studies nooit losgelaten en zo is Wendy verder op zoek gegaan naar antwoorden. Gewapend met wetboeken en een grote portie motivatie ging ze aan de slag en het is op zijn minst gezegd een zeer boeiende reis geweest, die nog lang niet ten einde is.
“Het heeft me gebracht op het punt waar ik nu ben: mondig en gegrond in mijn recht, mij stapje voor stapje losmakend van een oud systeem, ik zie het als mijn missie om mensen te bevrijden uit de angst voor authoriteit en zo probeer ik mee te werken aan een betere samen-leving in een nieuw tijdperk.”

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Wendy Maria Jozef – Symposium Alliantie Voor Vrijheid 27 maart 2021

 • 24 juli 2021 om 13:08
  Permalink

  Beste Artsen Voor Vrijheid,

  Sinds een jaar houd ik mij bezig met hetgeen Wendy Maria Jozef in deze podcast beschrijft. Vele groepen en uiteenzettingen volg ik omdat er van alles iets te leren is. Ik heb genoten van de duidelijke taal die Wendy uitsprak en zou graag meer werk van haar willen beluisteren Helaas kan ik niet naar de lezing omdat dat iets te ver van Essen af is.

  Ook ben ik zeer benieuwd naar het verloop qua jusristen die zich willen toeleggen op deze materie, de levende mens van vlees en bloed. Is het mogelijk dat ik in contact kan komen met Wendy zodat eventuele ontwikkelingen kan volgen. Ik neem geen account op Facebook en misschien is het mogelijk om ook een telegram groep te starten maar dit terzijde.

  Als Nederlander woonachtig in België is ook boeiend om de ontwikkelingen al hier te volgen.

  Alle verdere info is welkom.

  Met menselijjke groet,

  daniëlle Ⓢ

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf + 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.