Wekelijkse update: Steven Arrazola de Oñate maakt zich zorgen over de zorg.

Al meer dan een jaar volgen we de scherpzinnige updates van Steven. Steeds bij de pinken en zeer actueel. We delen nu en dan een fragment uit zijn FB post.

Een tekort aan bedden en personeel in de zorg, en toch…

Eerder deze week gaf Frank Vandenbroucke mee dat er 169 bedden op intensieve zorg niet beschikbaar zijn wegens geen personeel.

Aan dat tekort heeft hij een gans jaar niets gedaan. Daarenboven komt nog dat de dubbel geprikte zorgmedewerkers die wachten op hun boosterprik als dominosteentjes (uit)vallen. Ik hoor van steeds meer niet-geprikte zorgmedewerkers dat iedereen ziek valt en zij gelukkig nog wel paraat kunnen staan.

Van hen hoor ik ook dat het grote probleem in de ziekenhuizen vandaag niet de coronagevallen zijn, maar de mensen met hartfalen en met hersenbloedingen.

Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro, gaf dit deze week, ik vermoed per ongeluk, ook nog toe tijdens een interview. Ik vermoed dat ze even vergeten was dat dit de twee belangrijkste bijwerkingen zijn van de C-prikken van Pfizer en Moderna.

Met dit in het achterhoofd is het wel bijzonder pijnlijk om te moeten vaststellen dat onze voltallige regering vrijdag zo trots was met de aankondiging dat het zorgpersoneel vanaf 1 januari nog drie maanden de tijd krijgt om zich te laten vaccineren of anders worden ontslagen.

Dit lijkt dramatisch nieuws, maar is eigenlijk schitterend want dit gaat nooit lukken. Enerzijds zal dit juridisch enorm makkelijk onderuit gehaald worden, omdat er een alternatief is dat veel efficiënter is, met name testen en anderzijds omdat er nu al een gigantisch tekort is aan mensen in de zorg.

De mensen in de zorg die het tot nu toe hebben volgehouden zich niet te laten prikken weten zeer goed waarom ze dit doen en zij zullen niet plooien.

https://www.facebook.com/steven.arrazoladeonate

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.