WEF forum wast zijn handen in onschuld: “Lockdown is ‘s werelds grootste psychologische experiment – en we zullen de prijs betalen”

Het WEF, één van de organisators van deze crisis wast zijn handen in onschuld. Nadat Klaus Schwab in elk land een Global leader benoemd heeft (in België Alexander De Croo, in Nederland Rutten) en nadat het IMF honderden miljarden steun heeft gegeven aan landen om deze lockdowns te organiseren, komt het WEF met dit artikel. Het WHO heeft ondertussen ook al dergelijke ‘wetenschappelijke’ artikels gepubliceerd, waar ze lockdowns en de maatregelen in twijfel trekken.

Dus als we het goed begrijpen: deze instituten organiseren een wereldramp en komen achteraf berichtgeven dat het een heel schadelijk effect heeft. Klaus Schwab en Bill Gates hebben ondertussen ook al gewag gemaakt van komende voedsel en klimaat crisissen. Eventueel door een cyberaanval getriggered. Deze filantropen zijn een gevaar voor de mensheid geworden.

Het WEF komt met een paar leuke oplossingen voor uw problemen. Lees even mee…warning
OPGELET ! DIT IS EEN AUTOMATISCHE VERTALING !

 • Met ongeveer 2,6 miljard mensen over de hele wereld in een soort van lockdown, voeren we misschien wel het grootste psychologische experiment ooit uit;
 • Dit zal resulteren in een secundaire epidemie van burn-outs en stressgerelateerd verzuim in de tweede helft van 2020;
 • Door nu actie te ondernemen, kunnen de toxische effecten van COVID-19-lockdowns worden verzacht.
Bewoners schrijven de woorden 'thuisblijven' met hun gsm terwijl ze op het balkon van hun flatgebouw staan ​​tijdens de lockdown die door de Belgische regering is opgelegd om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te vertragen, in Ruisbroek bij Brussel, België 5 april , 2020. Foto gemaakt met een lange sluitertijd. REUTERS / Francois Lenoir - RC2KYF9OLGND
Wat zal de psychologische impact zijn voor 2,6 miljard mensen onder lockdown?Afbeelding: REUTERS / Francois Lenoir

Halverwege de jaren negentig was Frankrijk een van de eerste landen ter wereld die een revolutionaire aanpak hanteerde voor de nasleep van terroristische aanslagen en rampen. Naast een medisch veldhospitaal of triagepost omvat de Franse crisisrespons het opzetten van een psychologische veldeenheid, een Cellule d’Urgence Médico-Psychologique of CUMPS .

Heb je gelezen?

In die tweede triagepost krijgen slachtoffers en getuigen die geen lichamelijk letsel hebben opgelopen psychologische hulp en worden gecontroleerd op tekenen dat ze verdere posttraumatische behandeling nodig hebben. In die situaties beveelt de Wereldgezondheidsorganisatie protocollen aan zoals R-TEP (Recent Traumatic Episode Protocol) en G-TEP (Group Traumatic Episode Protocol).

Sinds Frankrijk meer dan 20 jaar geleden voorop liep, vragen internationale draaiboeken voor rampenbestrijding steeds vaker om deze tweetallenaanpak: een voor de gewonden en een voor de behandeling van de onzichtbare, psychologische wonden van trauma.

Bij de behandeling van de COVID-19-pandemie worstelt de wereld om voldoende tenten te bouwen om diegenen te behandelen die besmet zijn met een dodelijk, zeer besmettelijk virus. In New York zien we letterlijke veldhospitalen midden in Central Park .

Maar we zetten niet de tweede tent op voor psychologische hulp en we zullen de prijs betalen binnen drie tot zes maanden na het einde van deze ongekende lockdown, in een tijd waarin we alle bekwame lichamen nodig hebben om de wereldeconomie te helpen herstellen.

De mentale tol van quarantaine en lockdown

Momenteel leven naar schatting 2,6 miljard mensen – een derde van de wereldbevolking – onder een soort van lockdown of quarantaine . Dit is misschien wel het grootste psychologische experiment dat ooit is uitgevoerd.

Geschatte omvang van lockdowns over de hele wereld
Geschatte omvang van lockdowns over de hele wereldAfbeelding: Statista

Helaas hebben we al een goed beeld van de resultaten. Eind februari 2020, net voordat Europese landen verschillende vormen van lockdown verplicht stellen, publiceerde The Lancet een overzicht van 24 onderzoeken die de psychologische impact van quarantaine documenteren (de “beperking van het verkeer van mensen die mogelijk zijn blootgesteld aan een besmettelijke ziekte”). De bevindingen bieden een glimp van wat er in honderden miljoenen huishoudens over de hele wereld broeit.

Kortom, en misschien niet verrassend, mensen die in quarantaine worden geplaatst, zullen zeer waarschijnlijk een breed scala aan symptomen van psychologische stress en stoornis ontwikkelen, waaronder een slecht humeur, slapeloosheid, stress, angst, woede, prikkelbaarheid, emotionele uitputting, depressie en posttraumatische stress. symptomen. Een slecht humeur en prikkelbaarheid vallen specifiek op als zeer gebruikelijk, merkt de studie op.

In China worden deze verwachte gevolgen voor de geestelijke gezondheid al gerapporteerd in de eerste onderzoeksartikelen over de lockdown.

In gevallen waarin ouders met kinderen in quarantaine werden geplaatst, werd de tol voor geestelijke gezondheid zelfs nog hoger. In één onderzoek rechtvaardigde niet minder dan 28% van de in quarantaine geplaatste ouders de diagnose “traumagerelateerde psychische stoornis”.

Van het ziekenhuispersoneel dat in quarantaine was geplaatst, meldde bijna 10% “zeer depressieve symptomen” tot drie jaar nadat ze in quarantaine waren geplaatst. Een andere studie die rapporteerde over de langetermijneffecten van SARS-quarantaine onder gezondheidswerkers, vond een langetermijnrisico op alcoholmisbruik, zelfmedicatie en langdurig “vermijdingsgedrag”. Dit betekent dat sommige ziekenhuismedewerkers jaren nadat ze in quarantaine zijn geplaatst, nog steeds vermijden om in nauw contact met patiënten te staan ​​door simpelweg niet op hun werk te komen.

Redenen voor stress zijn er in overvloed bij lockdown: er is een risico op infectie, de angst om ziek te worden of om dierbaren te verliezen, evenals het vooruitzicht op financiële problemen. Al deze, en nog veel meer, zijn aanwezig in deze huidige pandemie.

De tweede epidemie en het opzetten van de tweede tent online

We zien nu al een sterke toename van het ziekteverzuim in landen in lockdown. Mensen zijn bang om COVID-19 op de werkvloer te betrappen en werk te vermijden. Over drie tot zes maanden zullen we hiervan een tweede golf zien. Net als we alle bekwame lichamen nodig hebben om de economie te herstellen, kunnen we een forse piek in verzuim en burn-out verwachten.

We weten dit uit vele voorbeelden, variërend van ziekteverzuim bij militaire eenheden na inzet in risicogebieden, bedrijven die in 9/11 dicht bij Ground Zero zaten en medische professionals in regio’s met uitbraken van ebola, SARS en MERS.

Vlak voor de lockdown hebben we een benchmarkonderzoek uitgevoerd onder een representatieve steekproef van de Belgische bevolking. In dat onderzoek zagen we dat 32% van de bevolking als zeer veerkrachtig (“groen”) geclassificeerd kon worden. Slechts 15% van de bevolking gaf aan dat er toxische stressniveaus waren (“rood”).

Hoe stress onder lockdown de Belgen treft
Hoe stress onder lockdown de Belgen treft

In onze meest recente enquête is het groene gedeelte na twee weken lockdown gekrompen tot 25% van de bevolking. Het “rode” deel van de bevolking is met 10 procentpunten gestegen tot volledig 25% van de bevolking.

Dit zijn de mensen met een hoog risico op langdurig verzuim door ziekte en burn-out. Zelfs als ze aan het werk blijven, meldt onderzoek van Eurofound een productiviteitsverlies van 35% voor deze werknemers .

In het algemeen weten we dat risicogroepen voor psychische problemen op de lange termijn de gezondheidswerkers in de frontlinie zijn, jongeren onder de 30 en kinderen, ouderen en mensen in precaire situaties, bijvoorbeeld vanwege een psychische aandoening. handicap en armoede.

Dit alles zou niemand moeten verbazen; inzichten over de langetermijnschade van rampen worden al decennia lang geaccepteerd in de traumapsychologie.

De fasen van rampenbestrijding
De fasen van rampenbestrijdingAfbeelding: Als het noodlot toeslaat, Beverly Raphael, 1986

Maar hoewel de inzichten niet nieuw zijn, is de enorme omvang van deze lockdowns dat wel. Deze keer is ground zero geen dorp, stad of regio in quarantaine; een derde van de wereldbevolking heeft te maken met deze intense stressoren. We moeten nu actie ondernemen om de giftige effecten van deze lockdown te verzachten.

https://www.weforum.org/agenda/2020/04/this-is-the-psychological-side-of-the-covid-19-pandemic-that-were-ignoring/

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “WEF forum wast zijn handen in onschuld: “Lockdown is ‘s werelds grootste psychologische experiment – en we zullen de prijs betalen”

 • 20 februari 2021 om 16:23
  Permalink

  Lees het boek; “The Great Reset”, van Klaus Schwab, en je weet wat er komt, het staat volledig beschreven in het boek (in het Engels).
  Tussen dit en 2030 wordt onze leefwereld heel luguber.
  We hebben na 81 jaar, een nieuwe gek, die denkt dat hij de wereld naar zijn hand kan zetten, diep intriest !!!

  Beantwoorden
 • 20 februari 2021 om 17:40
  Permalink

  Die man is 82j. Heeft hij dan een oneindig leven, dat zal dan wel de eerste zijn…gewoon even realist blijven kan soms ook wonderen doen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.