We zijn verloren in de “Wetenschappelijke” Onderbouwing

We hebben de wetenschap op een voetstuk geplaatst waardoor we onze eigen vermogens om de werkelijkheid te kunnen beoordelen hebben ontkracht. We zitten ontzettend veel in ons hoofd. We hebben geleerd om denkers te zijn, vragen te stellen. Maar door alle vragen, zijn er alleen maar nog meer vragen ontstaan.

Directeur van Google zei laatst in een lezing dat we per twee dagen evenveel nieuwe informatie verspreiden als in het begin  van het internet tot en met 2003 bij elkaar. We overgieten ons met een oceaan aan informatie maar hebben slechts een druppel aan wijsheid. Veel van deze wijsheid is namelijk verloren gegaan door onze arrogante houding t.o.v. bijvoorbeeld traditionele volkeren en de wijsheid die zij in zich meedragen. De blanke westerse mens heeft altijd gelijk, omdat wij alles wetenschappelijk en mechanisch benaderen. De wetenschap is bij ons een soort van religie en de wetenschappers zien we als de hoogte priesters.

Traditionele volkeren hadden geen wetenschappelijk onderzoek nodig om te weten wat gezond voor ze was en met welke kruiden en planten ze zichzelf en anderen konden genezen. Dit werd generatie op generatie doorgegeven. Zij namen de verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid.

Tegenwoordig zegt de dokter: “Het spijt me, meneer/mevrouw, maar u lijdt aan een ernstig geval van botte pech en toeval, veroorzaakt door een gebrek aan medicatie”.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “We zijn verloren in de “Wetenschappelijke” Onderbouwing

 • 19 mei 2021 om 07:37
  Permalink

  sorry,
  Dat een overaanbod aan info kan leiden tot amnesie van het denken, ok.
  Dat er teveel vragen worden gesteld, dat klopt niet. Of we de juiste vragen stellen,wie bepaalt?
  Misschien zijn we te ver afgegleden in verdelen in hokjes.Zonder filosofische vraagstelling(filosofische vraagstelling is in werkelijkheid gewoon vraagstelling uit de basis van ons leven ,waardoor iedereen filosoof is.) geen exacte wetenschap?;Zonder observatie en vraagstelling ,hoe ver zou de exacte wetenschap vandaag staan.?En vandaag komen we misschien in de climax van het gevaar van de wetenschap die vraagstelling , vb algemeen belang,ver onder het experimentele zet (ze hebben dit in die vrije handelsverdragen,stopceta,ttip,tisa, legaal gemaakt, weg is het voorzorgsprincipe).Ooit een filosofisch kransje met een wetenschapper en die ging er prat op dat eenmaal hij een idee had, zich volledig kon afsluiten, ook van vraagstelling, en ervoor ging, zijn idee uit te voeren.
  Wie echt leeft in en met moeder aarde, (er zijn er nog ,misschien te weinig) plaatsen de mens, moeder aarde centraal en vertrekken van daaruit, om zo geen ballast te creeeren die later moet worden opgekuist.
  Wat betreft de hoge piet van google, dat die vraagstelling eerder verfoeit, dat is gewoon omdat 1 en 0,de fameuze bites en bytes, geen flexibiliteit kennen. Een maatschappij aan zo’n infuus,wordt heel statisch,monogaam en gaat tenslotte dood.En is dit het handelsmerk van extreem rechts?

  Beantwoorden
 • 19 mei 2021 om 22:38
  Permalink

  https://www.organicconsumers.org/news/google-now-pharmaceutical-company

  Ik denk niet dat Pinchai of enige andere meneer google of alphabet veel lessen wijze lessen te verstrekken hebben. Ze zijn een deel van het probleem, dat is temeer duidelijk geworden met de ijver waarmee ze de vrije meningsuiting aan banden leggen. Voor een digitale boekverbranding moet je inderdaad bij google zijn.

  Er zijn veel links, als je je afvraagt of dit wel echt is.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.