‘We zien niets alarmerends’, zegt de Noorse regulator van drugs, na 13 sterfgevallen die verband houden met Pfizer-vaccinatiepogingen

Ten minste 13 mensen zijn overleden in Noorwegen als gevolg van bijwerkingen van het Pfizer / BioNTech Covid-19-vaccin, heeft de nationale regelgever voor geneesmiddelen onthuld. Het waren allemaal kwetsbare en oudere mensen die ongewoon sterke reacties op de jabs hadden.
15 Jan, 2021 08:33

Noorwegen lanceerde op 27 december zijn vaccinatieprogramma Covid-19, waarbij ook bewoners van verpleeghuizen op de prioriteitenlijst stonden. Sindsdien zijn 23 mensen overleden kort na het ontvangen van de injecties. Noorse medici evalueren al dergelijke gevallen en hebben volgens lokale media er 13 in verband gebracht met de bijwerkingen van het vaccin.

“We zien met deze cijfers niets alarmerends. Alle sterfgevallen zijn bij ouderen en zwakke mensen met onderliggende ziekten,” Dr. Steinar Madsen, de medisch directeur van de nationale drug regulator, de Noorse Medicines Agency, toegelicht .

Naast degenen die stierven, waren er ook 29 ontvangers van vaccins die significante bijwerkingen hadden ontwikkeld, waaronder negen ernstige gevallen en zeven milde gevallen, meldde de ambtenaar. Alle Covid-19-vaccins kunnen soms bijwerkingen veroorzaken, zoals koorts en misselijkheid.Noorwegen heeft bijvoorbeeld een bevolking van meer dan vijf miljoen. Madsen zei eerder dat er wekelijks tussen de 350 en 400 mensen sterven in de verpleeghuizen van het land, omdat hij voorspelde dat sommige ouderen misschien niet goed op het vaccin reageren.

Het Noorse volksgezondheidsinstituut heeft eerder deze week zijn vaccinatierichtlijnen voor Covid-19 bijgewerkt om de nieuwe gegevens weer te geven. Het document geeft medici nu de opdracht om verpleeghuisbewoners grondig te evalueren voordat ze het vaccin toedienen. Voor zeer zieke mensen van wie niet wordt verwacht dat ze lang zullen leven, kan het voordeel van de prik “marginaal of verwaarloosbaar zijn”, aldus de richtlijnen.

Bron: https://www.rt.com/news/512586-norway-vaccine-elderly-deaths/

Vertaald door Google Translate

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.