We staan op een kruispunt in de aanpak van de COVID-pandemie: een brief aan Alexander De Croo.

Een aantal wetenschappers, zorgverleners, ondernemers en bezorgde burgers hebben we een brief geschreven in het Nederlands, Frans en Engels. 

De brief werd al door veel mensen onderschreven en aan Alexander De Croo en de leden van de diverse regeringen van dit land bezorgd. 

Samen kunnen we dit

Het is inmiddels aangetoond dat massaal prikken niet de juiste strategie is om groepsimmuniteit te bereiken. Zich laten prikken tegen sars-cov-2 is dus geen daad van solidariteit, maar wel een persoonlijke keuze op basis van een wel geïnformeerde afweging van baten en risico’s. 

Desondanks zien we nog steeds een toenemende druk in onze samenleving en in de publieke opinie om een onderscheid te maken tussen ‘geprikten’ en ‘niet-geprikten’. Deze discriminatie komt in zijn meest uitgesproken vorm tot uiting in het ‘Covid Safe Ticket’. 

Ook ontsnappen kinderen en jongeren niet aan de dwang tot prikken. We moeten uit deze impasse geraken en onze samenleving beschermen, niet alleen tegen het virus maar ook tegen deze kwalijke evolutie.

De brief biedt concrete, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen en aanbevelingen over de aanpak van de pandemie op korte en middellange termijn.

“Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has.” – Margaret Mead

Ondertekenen kan via onderstaande link:

https://factor-v.be/

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “We staan op een kruispunt in de aanpak van de COVID-pandemie: een brief aan Alexander De Croo.

 • 24 september 2021 om 11:23
  Permalink

  Wat zal er gebeuren als ik als niet gevaccineerde mijn moeder van 96 wil gaan bezoeken in het WZC en de toegang word mij geweigerd bij wie moet ik klacht gaan indienen ? of wat moet ik doen ? ik als gezonde 75+ ben niet van plan mij te laten prikken heb ook nooit griepprik gaan halen, heb is aan een dokter gevraagd als ik bloedonderzoek laat doen of ze dat kunnen testen op antistoffen volgens de dokter doen ze dat niet dan kunnen ze volgens mij niet genoeg vaccin’s verkopen of speelt er iets anders wat we niet mogen weten

  Beantwoorden
  • 26 september 2021 om 00:13
   Permalink

   ….zelfde geval….als ik volgende week ni meer binnen mag dan breng ik haar mee naar huis, hoe moeilijk ook ….ik heb trouwens geweigerd om m’n dementerende moeder te laten vaccineren vermits ze in december al covid had en dus beter beschermd is dan al die gevaxxten daar, waarvan er trouwens al VEEL gestorven zijn ….Sterkte en moed zou ik zeggen !

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.