VS vaccinatiecentra moeten sluiten omdat de vraag naar Covid inentingen in het hele land keldert.

Een rapport van de Kaiser Family Foundation waarschuwde deze week dat de VS een kantelpunt bereikt: de meeste mensen die zich graag wilden laten vaccineren, werden al gevaccineerd.

Sinds vrijdag heeft bijna 42 procent van de Amerikanen – en bijna 53 procent van de volwassenen van 18 jaar en ouder – ten minste één dosis van een vaccin gehad.

Meer dan 35 procent van de volwassenen werd volledig gevaccineerd, oftewel ongeveer 27,5 procent van de bevolking.

Ongeveer 20 procent van de Amerikaanse bevolking wordt beschouwd als ‘vaccin aarzelend’. Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is van de huidige daling van de dagelijkse vaccinatiegraad, maar het lijkt wijdverbreid te zijn.

Na een stijging tot meer dan drie miljoen per dag gedurende ten minste een week, ligt het zevendaags doorlopend gemiddelde van dagelijkse vaccinaties nu onder dat cijfer, volgens gegevens van zowel Bloomberg als de CDC.

Sommige locaties zoals een massavaccinatieplaats bij Cal State in Los Angeles, Californië, werden slechts acht weken later gesloten, nadat ze door de Federal Emergency Management Agency (FEMA) waren opgezet.

Maar andere massavaccinatiecentra zoals in Summit County, Colorado, sloten vrijwillig en eerder dan verwacht vanwege de “verminderde vraag” naar vaccins in het hele land, ondanks het feit dat minder dan 28% van de bevolking volledig werd ingeënt.

Lees het volledig artikel hier.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.