Vrijen in tijden van griep

We leven in moeilijke tijden. Vrije ademen is al enige tijd een probleem, maar dat is het ergste nog niet. Vrijen; velen doen het achter slot en grendel terwijl het eigenlijk een gevaarlijke sport of bezigheid is. Denkt u hierbij aan SOA’S en condooms dragen? Nee hoor. Dat is het probleem niet.

We krijgen gelukkig de nodige tips en raad van de overheid (Sensoa) om het veilig te doen. Draag een mondmasker en doe het op afstand, online of gewoon niet!

Raak niemand aan, geen enkel standje is veilig en webcam sex is aangeraden. Foto’s uitwisselen of erotische verhaaltjes schrijven naar elkaar, kunnen je even blij maken dan een echte vrijpartij, echt waar. Masturberen is eigenlijk nog beter. Zo leer je beter wat je zelf leuk vindt. Vergeet niet: je doet het niet voor een ander, je doet het voor jezelf… (Zoals met het vaccin en de mondmaskers. Of was het omgekeerd?)

Ook in Australië lacht men er niet meer mee. Seks behoort ook daar tot één van de onderwerpen waar de overheid zich mee moeit, voor jouw veiligheid natuurlijk. Waarvoor dank.

Enkele uitspraken rechtstreeks geplukt van de website van de overheid van Australië. (Echt waar!)

Let’s start by saying that the only truly safe sex to be having right now is solo sex. But, if you’ve decided that sex with other people is something you simply can’t live without….then say hello to mutual masturbation.

You take away the pressure. No more worrying about the other person, but instead, you get to focus on your own pleasure

Kijk ook eens naar deze video.

In eigen land

Ook in België kan je eerste hulp voor het vrijen vinden. Preventieve maatregelen zijn het.

Hieronder vind je de adviezen van Sensoa. Je kan alles ook nalezen op allesoverseks.be.

Welke seks houdt geen risico in voor het coronavirus?

In je eentje masturberen of digitale seks houdt geen risico in op besmetting met het coronavirus. Want daarbij raak je niemand anders aan. Dit zijn manieren om seks te hebben zonder anderen aan te raken:

webcam seks 

erotische foto’s of verhalen naar elkaar sturen 

fantasieën schrijven en uitwisselen 

pikante opdrachten aan elkaar geven 

samen masturberen (via WhatsApp of andere sociale media of telefoon)


Overweeg ook het volgende:

Samen masturberen op 1,5m van mekaar houdt weinig risico’s in. Maar helemaal veilig is dat niet. Jij of je partner kan besmet raken door virusdeeltjes op meubels en voorwerpen in het huis waar je dit doet, als één van jullie al besmet is.

Bij massage ben je in dezelfde ruimte en raak je elkaar aan, dus loop je een risico om corona te krijgen of door te geven.

Geen enkel standje is veilig voor corona. Ook niet ‘op zijn hondjes’, want ook hierbij ben je dicht bij mekaar.

“Misschien ben je niet bang om zelf ziek te worden. Maar vergeet niet dat je anderen kan besmetten als je het virus draagt, ook als je geen symptomen hebt. Zo kan je je vrienden, ouders, collega’s en sekspartners ziek maken. Ga bewust om met de risico’s die je neemt. Bescherm anderen door afstand te houden.”

Met andere woorden; blijf van elkaar af.

Kinderen maken kan tenslotte ook met een proefbuis. Anders wacht je maar een paar jaar.

Doe het voor de ander!

(Nog enkele jaren volhouden, onthouding voor onze eigen veiligheid. Safety first. We zijn er bijna…)

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.