Volgens de CDC hebben tot nu toe 5.800 volledig gevaccineerde mensen toch Covid opgelopen in de VS

Ongeveer 5.800 mensen die gevaccineerd werden tegen het coronavirus zijn toch besmet geraakt, zo laat het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention aan CNN weten.

Sommigen werden ernstig ziek en 74 mensen stierven, aldus de CDC. Volgens het CDC moesten 396 — 7% — van degenen die besmet raakten nadat ze werden gevaccineerd , zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen.

Dit is de eerste publieke CDC aankondiging van doorbraakgevallen, en het agentschap zoekt naar patronen gebaseerd op leeftijd en geslacht van de patiënt, locatie, type vaccin, varianten en andere factoren.

“Tot nu toe zijn ongeveer 5.800 doorbraakgevallen gemeld bij de CDC en zijn er geen onverwachte patronen geïdentificeerd in de demografie van de gevallen of in de kenmerken van het vaccin,”

Volgens een CNN-analyse werden ongeveer 77 miljoen mensen in de VS volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. De rapporten van de CDC over doorbraakgevallen lopen echter achter op de dagelijkse rapporten over de toegediende vaccins, dus de meeste van die doorbraakgevallen zullen al weken geleden hebben plaatsgevonden.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.