Volg de beurskoersen om erachter te komen waar de COVID-vaccinatie is

Vier weken geleden maakte ik me in Économie Matin [1] zorgen over de mogelijke financiële gevolgen van de onzekerheden van de vaccinresultaten op de aandelenkoersen van de bedrijven die ze op de markt brengen. De huidige prijsevolutie van Pfizer en Astra-Zeneca bevestigt helaas mijn opmerkingen met, in de afgelopen maand, een daling van tien procent in de prijzen van de twee kampioenen van anti-Covid-vaccins.

Anticovid-vaccins vertegenwoordigen een potentiële markt van honderden miljarden dollars, maar deze markt zal zijn beloften alleen waarmaken als de effecten van de vaccins voldoen aan de verwachtingen die door de media zijn gewekt.

Storende resultaten van het Pfizer-vaccin in Israël

De vaccinatiecampagne van Pfizer begon op 20/12/2020 en tegen 9 februari 2021 had de Israëlische regering de prestatie geleverd door in totaal 6.404.099 doses vaccin te injecteren en meer dan 4 miljoen van haar medeburgers te vaccineren, maar de huidige resultaten zijn erg verontrustend. Volgens gegevens van de WHO, gepubliceerd op  https://covid19.who.int/, zijn de dagelijkse incidentie en mortaliteit in Israël explosief gestegen sinds de vaccinatie.

Het dagelijkse aantal nieuwe gevallen steeg van 2.792 op 20 december 2020 tot 4.800 op 19 februari 2021. En de epidemie die kinderen nauwelijks trof vóór de vaccinatie, treft hen nu op een zorgwekkende manier. In november 2020 had het Israëlische ministerie van Volksgezondheid 400 gevallen van coronavirus ontdekt bij kinderen jonger dan twee jaar. In februari 2021 steeg dat aantal tot 5.800. Eind februari uitte Ynet, de grootste media-outlet van Israël, zijn verontrusting over de toename van het percentage getroffen jongeren sinds de vaccinatie. “ 75,4% van degenen die gisteren gediagnosticeerd waren, waren jonger dan 39 . Slechts 5,5% was ouder dan 60 jaar .Het aantal kritieke patiënten daalde tot 858 – het laagste sinds 4 januari. Dat aantal is echter meer dan het dubbele van dat van half december, net voordat Israël met zijn massale vaccinatie-experiment begint ”.

De dagelijkse sterfte toegeschreven aan Covid19 steeg van 18 op 20 december 2020 tot 29 op 2/2/21. Ondanks het streven naar versterkte inperking, bereikten de maanden januari en februari het hoogste punt ooit voor maandelijkse dodelijke slachtoffers met 1.433 doden in januari en 1.145 doden in februari. Deze twee maanden na vaccinatie zijn alleen al goed voor bijna de helft van de totale mortaliteit sinds het begin van de epidemie, die op 6 maart 2021 5.881 bereikte.

Op 1 maart 2021 erkende de Israëlische premier Benjamin Netanyahu stilletjes het falen van het Pfizer-vaccin en specificeerde [2]  :

Het is belangrijk om te zeggen dat het vaccin voor een beperkte tijd effectief is. ​

Zorgwekkende resultaten van vaccinatie in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is het tweede land in de vaccinatierace die op 4 december begon met het door Pfizer en BioNTech ontwikkelde vaccin, in januari aangevuld met het vaccin van Astra Zeneca. Sinds die datum zijn in het VK iets meer dan 13 miljoen mensen ingeënt, waaronder 25% van de volwassenen en meer dan 90% van de 75-plussers. Sindsdien is het aantal dagelijkse infecties gestegen van 14.898 op 4 december tot 68.063 op 9 januari 2021, langzaam weer terug naar de cijfers van vóór vaccinatie.

En helaas explodeerde de dagelijkse Covid19-mortaliteit ook met een stijging van bijna 300% (414 op 4 december versus 1564 op 14 januari) om langzaam terug te keren naar een niveau hoger dan dat waargenomen in de week voorafgaand aan de vaccinatiecampagne.

Bovendien is de vaccinatie van oudere mensen die het meeste risico lopen, gepaard gegaan met veel ernstige complicaties en sterfgevallen, die de WHO ertoe hebben aangezet om door de Noorse gezondheidsdienst te waarschuwen, en in veel landen om beperkingen op te leggen. degenen die de prioritaire doelen zouden zijn).

Paradoxale resultaten in de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten vertegenwoordigen de Arabische kampioen van vaccinatie met meer dan 40% van de bevolking die sinds 23 december 2020 is gevaccineerd. De vaccinatiecampagne was genereus en omvatte alle inwoners, ongeacht hun nationaliteit. Op 7 maart 2021 waren in totaal 6.168.330 doses vaccin toegediend. Maar de waargenomen evolutie van besmetting en sterfte is het tegenovergestelde van waarop werd gehoopt.

Volgens de WHO-curves van 10 maart 2021 werd de vaccinatie gevolgd door een aanzienlijke toename van de dagelijkse besmettingen, hun aantal steeg van 1226 gevallen op 23/12 tot 6.031 op 3/3, een aantal dat de records op het hoogtepunt ruimschoots overtrof. van de epidemie van de vorige golf (1.709 gevallen op 19 mei 2020). Het is alleen maar afgenomen sinds de wereldwijde eb van de epidemie, met of zonder insluiting en voornamelijk zonder vaccin.

Vóór vaccinatie en na negen maanden van de epidemie hadden de VAE 195.818 besmettingen. In twee maanden na vaccinatie steeg dit cijfer tot 413.332 (+ 110%).

Evolutie van de dagelijkse sterfte. In de Verenigde Arabische Emiraten werd vaccinatie gevolgd door een aanzienlijke toename van de dagelijkse sterfte van 3 op 23 december 2020 tot 20 op 23 februari 2021. Op 23 december vóór de vaccinatie, na negen maanden van de epidemie, hadden de Arabische Emiraten 642 sterfgevallen toegeschreven aan Covid-19. In twee maanden na vaccinatie verdubbelde dit cijfer tot 1345 (+ 100%).

De maand februari 2021 vestigde het maandelijkse sterftecijfer (363), alleen al goed voor bijna 30% van alle sterfgevallen sinds het begin van de epidemie in dit land.

Vaccinatie, in plaats van het dodelijke risico van de ziekte te verminderen, lijkt het juist te hebben verergerd!

Zorg voor de toekomst van verkoop

Deze aanzienlijke en gelijktijdige stijgingen van de dagelijkse sterfte aan sterfgevallen in de drie landen van vaccinatiekampioenen in de twee maanden na vaccinatie zijn zeer zorgwekkend. Ze bevestigen dat de voorwaardelijke vergunningen voor het in de handel brengen van vaccins voorbarig waren.

Hoop op vaccins leidde tot marktoptimisme en grote stijgingen van de aandelenkoersen van fabrikanten toen hun producten voor de verkoop werden vrijgegeven. Sindsdien, ondanks intense communicatie waarin de doeltreffendheid van vaccins wordt geprezen, baart het rekening houden met de paradoxale resultaten ervan gedurende 3 maanden zorgen en de prijsdaling van Pfizer en Astra-Zeneca.

Dit bevestigt dat om de resultaten van een nieuwe behandeling te beoordelen in plaats van te vertrouwen op wetenschappelijke artikelen uit grote medische tijdschriften, het sneller is om de evolutie van de aandelenkoers van de fabrikant te volgen.

Dr. Gérard Delépine

Opmerkingen 

[1] Er hangt onzekerheid over de enorme financiële belangen van anti-Covid-vaccins (economiematin.fr)

[2] Van de 124 BN “We bereiden ons voor op het pessimistische scenario, volgens welke vaccins elke zes maanden moeten worden vernieuwd”

 
Vertaald door Google Translate
(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.