VN-rapport pleit voor wereldregering om ‘toekomstige pandemieën te voorkomen’

In een nieuw rapport dat is gepubliceerd door de Verenigde Naties wordt beweerd dat de ‘coronapandemie’ voorkomen zou zijn als de VN – met name de WHO – meer macht had gehad. Het rapport, opgesteld door het Independent Panel on Pandemic Preparedness and Response, richt zich op de vraag hoe ‘pandemieën’ in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Dit ‘onafhankelijke’ panel wordt voorgezeten door de Nieuw-Zeelandse oud-premier Helen Clark, oud-president van Liberia Ellen Johnson Sirleaf en andere politieke figuren, waaronder globalist David Miliband.

De belangrijkste conclusies van het 86 pagina’s tellende rapport kunnen als volgt worden samengevat: geef de WHO en dus de VN meer geld en meer macht. De auteurs pleiten onder andere voor het optuigen van een wereldwijd surveillanceprogramma, uiteraard om ‘de mensenrechten te beschermen’. Waarom zou je anders een surveillanceprogramma willen optuigen?

De aanval op nationale soevereiniteit

Daarnaast wil men dat de directeur-generaal van de WHO de bevoegdheid krijgt om een ‘pandemie’ te kunnen uitroepen als het vermoeden bestaat dat er een nieuwe ziekte is die mensen doodt. Niet als je er zeker van bent dat er een nieuwe ziekte is die mensen doodt.

De directeur-generaal van de WHO zou dan een pandemie kunnen creëren wanneer hij maar wil. Nogal ironisch dat een panel gericht op het voorkomen van pandemieën het makkelijker maakt om een pandemie uit te roepen. In het rapport worden landen geprezen die de meest autoritaire corona- en lockdownmaatregelen hebben getroffen. Denk bijvoorbeeld aan Nieuw-Zeeland.

“De pandemie werd verergerd door een gebrek aan mondiaal leiderschap en coördinatie van geopolitieke spanningen, en nationalisme dat het multilaterale systeem – dat de wereld veilig zou moeten houden – verzwakte,” citeerde The Guardian Helen Clark, die met haar uitspraken duidelijk de aanval opende op nationale soevereiniteit.

Nu hoopt de VN hetzelfde te kunnen doen

Ze bekritiseerde ook de regels die grenzen stellen aan de macht van de WHO. Ze zei namelijk dat de WHO ‘niet geholpen, maar gehinderd werd door de internationale gezondheidsvoorschriften en -procedures’.

Het is vrij duidelijk welke boodschap het panel wil overbrengen. Tijdens de ‘coronapandemie’ hebben we kunnen zien hoe overheden overal ter wereld de ‘crisis’ gebruikten om ‘tijdelijk’ hun macht uit te breiden. Nu hoopt de VN hetzelfde te kunnen doen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 16 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.