Vlaamse verpleegkundigen: “Maatregelen maken het probleem enkel groter”

Topvirologen die zeggen dat, wanneer de terrassen terug openen, we maar beter niet struikelen met onze zatte botten want dat er geen plek meer zal zijn in de ziekenhuizen? Zever in pakskes, volgens deze vereniging van zorgkundigen.

De ziekenhuizen barsten alweer uit hun voegen, verpleegkundig personeel draait al een jaar lang op volle toeren en is een inzinking nabij. En dat ligt allemaal aan de kappers, de telewerkweigeraars, de Ter Kamerenbos-feestvierders en ander gespuis dat zich niet aan de maatregelen houdt.

Enfin, dat is wat ons al een jaar lang verteld wordt. Wie die vertellers zijn? Steeds weer dezelfde topvirologen, topdokters en tophoofden op de intensieve zorgen.

Duizenden andere verpleegkundigen die niét aan het woord mogen, zijn het daar niet mee eens, en ze zijn het zo beu als koude brokkenpap.

Daarom hebben ze nu hun eigen Facebook-pagina opgericht: Nurses for Freedom.

WIJ ZEGGEN STOP !

Al meer dan een jaar wordt ons leven gedomineerd door een pandemie. Voor veel mensen werden wij vorig jaar opeens helden en werd er voor ons opeens geapplaudisseerd. Wij hebben nooit applaus gevraagd maar vragen wel al meer dan 20 jaar voor meer budget opdat er meer collega’s kunnen worden aangeworven zodat ons werk draaglijker wordt. Elk jaar worden wij geconfronteerd met ernstige problemen op onze intensieve zorgen. Tijdens deze coronapandemie was dit overigens niet zwaarder als de jaren ervoor, ook al wordt dit in de media verkeerdelijk zo voorgesteld. Applaus zal dit niet oplossen, meer middelen wel. Ondanks het feit dat deze crisis al een jaar duurt zijn er op dit vlak nog steeds geen inspanningen geleverd. Wel worden er momenteel disproportionele maatregelen genomen die eigenlijk het probleem niet oplossen maar enkel groter maken. Iedereen opsluiten en iedereen verplichten om mondmaskers te dragen zal ons niet gezonder maken. Na meer dan een jaar te zwijgen vinden wij het welletjes en gaan wij ook onze stem verheffen. Wij willen niet langer “gebruikt” worden als excuus om dit fout beleid te blijven rechtvaardigen. Wij vragen onze overheden dan ook om zo spoedig mogelijk te stoppen met dit foute beleid maar wel eindelijk meer middelen te voorzien voor onze gezondheidszorg.

Vanaf heden zal u ons tegenkomen op de verschillende nationale acties die georganiseerd worden tegen dit foute beleid. Wij zullen aanwezig zijn in ons uniform want wij willen het excuus van de volle ziekenhuizen niet meer horen. Iedereen die ons wil vervoegen is meer dan welkom.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.