Vlaamse grootouders zijn niet blij met mondmaskers op school

Volgens een bevraging op de Vlaamse Seniorensite lijkt een groot deel van de grootouders sterk gekant tegen de mondmaskerplicht op school.

Voor wie worden de mondkapjes eigenlijk gedragen? Is het wel gezond en zinvol?

Volgende vraag werd op social media gesteld aan de grootouders van de Vlaamse Seniorensite:

“Vind jij mondkapjes een meerwaarde bij de start van het nieuwe schooljaar?”

Hieronder een greep uit de reacties van grootouders op social media.

Chrisje: Stop aub met die mondkapjes.

Roy: Is hetzelfde als een tuinhek plaatsen tegen de muggen.

Mia: Neen helemaal niet. Ik heb er nooit in gelooft. Ik draag dat alleen waar het verplicht is om geen boete te krijgen en ook niet meer.

Pascale: Nee mondmaskers weg voor iedereen terug normale lucht inademen 

Monique: Nee, festivals en voetbal zonder en 20 kinderen in een klasje met waar zit de logica? Draait iedereen hier nu zot?

Vera: Goh mijn groottante van 97 heeft corona gehad. Voelde gelijk een griepje. Konden we onze kinderen maar laten opgroeien zoals onze ouders en grootouders zijn opgegroeid. BUITEN spelen met alle kinderen van de buurt. In wei en bos. Dan bouwden ze tenminste weerstand op.

Linda: De vraag stellen is al waanzin. Hoe kan zo’n ding nu een meerwaarde zijn?

Nathalie: Ik stik zelf bijna in die kapjes. Ik ben 4jaar geleden gestopt met roken. Sindsdien geen puffers meer nodig gehad. Nu met de mondmaskers zijn mijnn longen terug beginnen piepen. Gezond he…SO NOT

Tania: Mondkapjes hebben in de overgrote meerderheid van de klinische studies nog nooit hun waarde bewezen bij het voorkomen van respiratoire virusinfecties. Los van het feit dat het immoreel is om grootouders tegen kleinkinderen op te zetten.

Nicky: Grootouders zouden niet vs kleinkinderen moeten gezet worden maar mét. Beiden generaties moeten zoveel en zolang mogelijk samen tijd doorbrengen zonder mondmaskers. Gewoon gezond verstand- snotverkouden? dan effe niet naar oma & opa. Nu hebben ze grootouders zo bang gemaakt dat ze niet durven buiten komen en degene die wel willen hun (klein)kinderen zien, opgesloten in de WZC. En passant hebben ze de kleinkinderen met een schuldgevoel en trauma opgezadeld want door hun knuffels en kus gaat oma en opa dood. Het enige juiste is al die niet werkende maatregelen afschaffen voor een killervirus dat nog altijd niet meer overlijdens heeft veroorzaakt dan een stevige griep. Voordat iemand denk dat ik senioren levens niet naar waarde schat, ik ben zelf net mijn 87 jarige moeder verloren en afscheid nemen en een liefhebbende ouder verliezen is altijd te vroeg en pijnlijk. Aan de andere kant zijn het grote merendeel van de corona (griep) epidemie ouderen boven de 85. Sterven is spijtig genoeg een niet te vermijden onderdeel van ‘t leven. Laat ons dus samen leven voordat we angstig en eenzaam (met afstandsregels, mondmaskers en andere absurde maatregelen) toch sterven.

Erlend: Nee, ontmenselijkend, slecht voor hun sociale ontwikkeling.

Lena: Neen hé! Laat de mondkapjes thuis, steek ze in brand, we haten ze allemaal

Nele: Afschuwelijk, het is een grote schande.

Nick: Nee en zal ook nooit helpe anders hadden we maar 1 golf gehad ipv 4

Leys: En dit de ganse dag… Als je ziet wat er op sommige ook drukke plaatsen gebeurt dan heb ik zeker m’n bedenkingen

Lees hier meer.

Wij vragen ons af waarom we nooit kritische geluiden in de reguliere media horen.

U ook?

We vragen ons af waarom mondmaskers en andere zinloze maatregelen nog zouden moeten bestaan als het vaccin werkzaam is. Tenslotte is 72,03% van de Belgen grotendeels en meermaals gevaccineerd.

Ondertussen bestaan er nog steeds afstands- en gedragsregels.

Verder vragen we ons ook af of dit de volgende stap is in het opdringen van de vaccinaties bij kinderen!

Kinderen hebben nog steeds een minimaal risico op besmetting, laat staan infectie. De kans op ziekenhuisopname voor SARS-CoV-2 is wel erg klein. (De kans op ziekte door bijwerkingen van het vaccin is echter procentueel groter bij kinderen…).

Bron

Even nadenken hierover kan vast geen kwaad, gezien het vaccin en de mondmaskers wel schaden maar niet baten!

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Vlaamse grootouders zijn niet blij met mondmaskers op school

  • 17 augustus 2021 om 19:16
    Permalink

    Er zijn al verschillende studies gemaakt waaronder een van de grootste in Denemarken met 6000 deelnemers. Ze kwamen tot de conclusie dat het niet of nauwelijks hielp. Kinderen hebben het recht om vrij te ademen, te leven en niet beperkt worden in hun ontdekken van het leven hier op aarde.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.