Virologe Koopmans wordt onder ede gehoord over PCR-test

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De rechtszaak met betrekking tot de coronamaatregelen van de Nationale Bond tegen Overheidszaken gaat een nieuwe fase in. Het getuigenverhoor, onder ede, tegen de Nederlandse hoogleraar virologie, Marion Koopmans, zal op 27 juli 2022 behandeld worden door de rechtbank van Utrecht.

De achilleshiel van het Coronabeleid

Vanuit de Bond is Koopmans driemaal schriftelijk verzocht om duidelijkheid te geven over de totstandkoming van de Corman-Drosten-paper en de PCR-testen. Zij heeft hierop niet inhoudelijk gereageerd. De Bond heeft ook Ines Steffens van het ECDC driemaal verzocht om van haar zijde opheldering te verschaffen. Ook daar is geen enkele reactie op gekomen.

De Corman-Drosten-paper vormt de ‘achilleshiel’ van het totale coronabeleid. Dit document is in één dag door het ECDC goedgekeurd en voor publicatie vrijgegeven op 23 januari 2020. Moleculair bioloog Pieter Borger en 21 andere wetenschappers hebben hierin maar liefst 10 ernstige tekortkomingen aangetroffen. Zij hebben op 27 november 2020 een ‘retraction paper’ ingediend om het Corman-Drosten-paper terug te trekken als zijnde ongeldig.

Deze retraction paper is zonder inhoudelijke gronden afgewezen.

Het verzoekschrift is geaccepteerd en Marion Koopmans wordt onder ede gehoord.

Zij heeft dan geen andere keuze dan de door de Bond gestelde vragen naar waarheid te beantwoorden. Onder ede aantoonbaar liegen, betekent namelijk verplicht strafrechtelijke vervolging.

Mocht Koopmans de vragen niet kunnen beantwoorden die in het verzoekschrift zijn opgenomen, dan vormt dit grondslag om alle coronamaatregelen met terugwerkende kracht en voor de toekomstige maatregelen nietig te doen verklaren, volgens de Bond.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 + elf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.