Verpleegkundigen voor Vrijheid (Nurses for freedom) organiseren acties tegen het beleid

Een groep zorgkundigen hebben een facebook groep aangemaakt en sinds gisteren is het succes overweldigend. Je kan je ook steeds als kritische verpleegkundige aansluiten op de whatsapp groep. Contacteer ons voor de link.

WIJ ZEGGEN STOP !
 
 
Al meer dan een jaar wordt ons leven gedomineerd door een pandemie. Voor veel mensen werden wij vorig jaar opeens helden en werd er voor ons opeens geapplaudisseerd. Wij hebben nooit applaus gevraagd maar vragen wel al meer dan 20 jaar voor meer budget opdat er meer collega’s kunnen worden aangeworven zodat ons werk draaglijker wordt.
 
Elk jaar worden wij geconfronteerd met ernstige problemen op onze intensieve zorgen. Tijdens deze coronapandemie was dit overigens niet zwaarder als de jaren ervoor, ook al wordt dit in de media verkeerdelijk zo voorgesteld.
 
Applaus zal dit niet oplossen, meer middelen wel. Ondanks het feit dat deze crisis al een jaar duurt zijn er op dit vlak nog steeds geen inspanningen geleverd. Wel worden er momenteel disproportionele maatregelen genomen die eigenlijk het probleem niet oplossen maar enkel groter maken. Iedereen opsluiten en iedereen verplichten om mondmaskers te dragen zal ons niet gezonder maken.
 
Na meer dan een jaar te zwijgen vinden wij het welletjes en gaan wij ook onze stem verheffen. Wij willen niet langer “gebruikt” worden als excuus om dit fout beleid te blijven rechtvaardigen. Wij vragen onze overheden dan ook om zo spoedig mogelijk te stoppen met dit foute beleid maar wel eindelijk meer middelen te voorzien voor onze gezondheidszorg.
 
Vanaf heden zal u ons tegenkomen op de verschillende nationale acties die georganiseerd worden tegen dit foute beleid. Wij zullen aanwezig zijn in ons uniform want wij willen het excuus van de volle ziekenhuizen niet meer horen. Iedereen die ons wil vervoegen is meer dan welkom.
 
 
WIJ ZEGGEN STOP!
 
(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.