Verpleegkundigen spreken zich uit: “Met meer handen aan het bed waren minder coronamaatregelen nodig.”

Meer handen aan het bed zou tot minder coronamaatregelen leiden, volgens de mensen in het werkveld. Mooi dat dit soort berichten steeds meer in de MSM verschijnen. Waarom luistert de politiek niet naar hen? Medische problemen vragen om wetenschappelijke en praktische oplossingen, niet om politieke meningen.

patient in intensive care unit

IC-verpleegkundige, Thomas Smits:

“Het gaat om de simpele vraag: hoe maak je het ons zo makkelijk mogelijk?” “Zodat wij ic-capaciteit kunnen bieden in zowel reguliere zorg als covid-zorg. Dat het ook duurzaam is en dat we daar dus langer mee kunnen doorgaan.”

“Ons wordt nooit iets gevraagd, terwijl wij wel de kennis in huis hebben om te bepalen wat er nodig is” “Een belangrijk thema in het manifest is dan ook meer zeggenschap.”

IC-verpleegkundige, Irina Angyal:

“Directies proberen de al jarenlang hoge werkdruk op te lossen met extra apparatuur, extra technologie, extra bedden, extra ruimte, extra dokters.” “En nu komt er opnieuw een golf patiënten op ons af, en opnieuw is er niks aan het probleem gedaan”

“Dus opnieuw moeten we in de maatschappij allerlei maatregelen toepassen om het probleem beheersbaar te houden, terwijl als we meer handen aan het bed hadden, we meer patiënten op zouden kunnen vangen. En dan zijn er minder maatregelen nodig.”

Het Nurse Minded manifest wil nu een vuist maken tegen de managementcultuur, want dat is wat ic-verpleegkundigen van alle universitaire centra eisen in een manifest tegen de werkdruk. Die cultuur heeft namelijk grote gevolgen voor henzelf, maar ook voor de maatschappij in crisistijd.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.