Verontrustende signalen bij start vaccinatiecampagne

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Bij de start van de vaccinatiecampagne in Nederland stuurde men voornamelijk op een hoge vaccinatiegraad, ondanks de soms zorgwekkende signalen over bijwerkingen van de vaccins. ‘Vaccinatie is de enige uitweg uit de crisis’, stelde de Nederlandse overheid. En toen de eerste bijwerkingen gemeld werden ging de vaccinatiecampagne onverminderd door, want men wilde ‘geen onrust veroorzaken’.

Eind 2020 zei het ministerie nog dat men zich geen zorgen hoefde te maken over de veiligheid van de coronavaccinaties en begin februari het jaar daarop kwamen bij het RIVM de eerste zorgelijke berichten binnen over de injecties.

“Het blijkt toch een behoorlijk reactogeen vaccin.” – RIVM-medewerker, e-mailbericht 1 februari 2021

Een week later rapporteerde bijwerkingencentrum Lareb zeven keer meer bijwerkingen dan verwacht. De werkgroep voor veiligheidsbewaking schreef op 10 februari in een verslag dat er op dat moment inmiddels meer dan 100 meldingen waren van overlijden na vaccinatie. Weer een week later ging er een e-mail rond binnen het RIVM waarin werd gesproken over alarmerende berichten over het AstraZeneca-vaccin.

‘belangrijk is dat er geen onrust ontstaat’. – RIVM-deskundige rond bijwerkingen

Pas op 14 maart 2021 adviseerde het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om de AstraZeneca-vaccins tijdelijk niet meer toe te dienen. Dat gebeurde na berichten uit het buitenland.

“Dit gebeurt er als je politiek met geneeskunde vermengt. Dan gebeuren er ongelukken. En impliciet staat hier dat een deel van de oversterfte wel degelijk veroorzaakt werd door de vaccinatie. Want een hoge ‘reactogeniciteit’ kan kwetsbare ouderen fataal zijn. Dit wordt het grootste schandaal tot nu toe in deze eeuw.” – neuroloog Jan Bonte.

Bron 1.

Bron 2.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf − 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.