Verhoogd risico op myocarditis en pericarditis na vaccinatie met Coronavaccin Pfizer nu in bijsluiter vermeld

🕒 Leestijd: < 1 minuut

In de productinformatie van Comirnaty, het coronavaccin van Pfizer, op de website van de EMA (update van 11 september jl.) staat inmiddels zorgelijke informatie onder paragraaf 4.4. Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik.

Er is een verhoogd risico op myocarditis en pericarditis na vaccinatie met Comirnaty. Deze aandoeningen kunnen binnen enkele dagen na vaccinatie optreden en deden zich voornamelijk voor binnen 14 dagen. Ze werden vaker waargenomen na de tweede vaccinatie, en vaker bij jongens en jonge mannen. De beschikbare gegevens wijzen erop dat de meeste gevallen herstellen. In sommige gevallen was ondersteuning op de intensive care nodig en er zijn fatale gevallen waargenomen.

Een alinea verder:

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg moeten alert zijn op de tekenen en symptomen van myocarditis en pericarditis. Gevaccineerde personen (waaronder ouders of zorgverleners) moeten worden geïnstrueerd om onmiddellijk medische hulp in te roepen indien zij symptomen ontwikkelen die wijzen op myocarditis of pericarditis zoals (acute en aanhoudende) pijn op de borst, kortademigheid of hartkloppingen na vaccinatie.

Doktoren en wetenschappers, internationaal, waarschuwen hier al een paar jaar voor, maar nu is het officieel opgenomen in de bijsluiter. Meest opmerkelijke is echter dat een medicijn met dodelijke bijwerkingen normaal gesproken van de markt afgehaald wordt. Dat is nu helaas niet het geval. Welke lobby van Pfizer krijgt dat voor elkaar en wie verdienen hier allemaal zoveel aan, dat het gewoon verkocht mag blijven worden?

Bron 1

Bron 2

Mocht de laatste weblink niet werken, neem deze dan over in uw browser: www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_nl.pdf

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.