VEILIG EN EFFECTIEF: Dr. Fauci geeft nu toe dat COVID-vaccins myocarditis veroorzaken (VIDEO)

🕒 Leestijd: 2 minuten

Dit komt na maanden van het afwijzen of bagatelliseren van zorgen over mogelijke bijwerkingen van COVID-19-vaccins.

Gastpost door The Gateway Pundit

De voormalige directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Dr. Anthony Fauci, bevestigde tijdens een interview op ABC’s “This Week” dat COVID-19 mRNA-vaccins myocarditis kunnen veroorzaken, vooral bij jonge mannen.

Dit komt na maanden van het afwijzen of bagatelliseren van zorgen over mogelijke bijwerkingen van COVID-19-vaccins.

Tijdens het interview werd Fauci gevraagd om de recente toename van het aantal COVID-19-gevallen en de voortdurende vaccinatiecampagne te bespreken.

Over de veiligheid van de COVID-19-vaccins zei Fauci: “Nogmaals, we hebben ervaring met dit type vaccin bij miljarden mensen. Het is een veilig vaccin. Natuurlijk is er met het mRNA een heel, heel, heel laag risico, vooral bij jonge mannen, om een ​​myocarditis te krijgen.”

Fauci vervolgde zijn erkenning echter snel met een vergelijking: “Maar als je naar het risico op myocarditis door COVID zelf kijkt, is dat groter dan het risico van het vaccin.”

Video

Vijf dagen voor de grootste vaccinatiecampagne in de geschiedenis van het land drong Dr. Anthony Fauci er bij de Amerikanen op aan om de vaccins en de wetenschap te vertrouwen. Hij betoogde: “was een weerspiegeling van buitengewone wetenschappelijke vooruitgang en bracht de veiligheid niet in gevaar, noch bracht het de wetenschappelijke integriteit in gevaar.”

Uit een onderzoek uit Israël bleek dat er “geen toename was in de incidentie van myocarditis en pericarditis” bij niet-gevaccineerde volwassenen met een COVID-19-infectie .

Dit is in tegenspraak met de verklaring van Fauci en de bevindingen van eerdere onderzoeken die suggereerden dat er mogelijk een verband bestaat tussen hartontsteking en coronavirusinfecties.

In een studie gepubliceerd in de Journal of Clinical Medicine concludeerden de onderzoekers dat er “geen toename is in de incidentie van myocarditis en pericarditis bij van COVID-19 herstelde patiënten vergeleken met niet-geïnfecteerde, gematchte controles.”

“Myocarditis en pericarditis zijn potentiële postacute cardiale gevolgen van een COVID-19-infectie, die voortkomen uit adaptieve immuunreacties”, aldus de studie. “We wilden de incidentie van postacute COVID-19-myocarditis en pericarditis bestuderen.”

Tussen maart 2020 en januari 2021 namen in totaal 787.968 volwassen leden van Clalit Health Services deel aan het onderzoek. Van dat totaal bleken 196.992 volwassenen besmet met het COVID-19-virus (16.632 volwassenen met eerdere vaccinatie werden uitgesloten van de groep ).

Het controlecohort van 590.976 volwassenen zonder Covid was volgens de studie qua leeftijd en geslacht gematcht (5 volwassenen met eerdere vaccinatie werden uitgesloten van de groep).

“Negen post-COVID-19-patiënten ontwikkelden myocarditis (0,0046%) en bij elf patiënten werd pericarditis vastgesteld (0,0056%). In het controlecohort hadden 27 patiënten myocarditis (0,0046%) en 52 patiënten pericarditis (0,0088%)”, aldus de studie.

“In het huidige grote populatieonderzoek onder proefpersonen die niet waren gevaccineerd tegen SARS-CoV-2, hebben we vanaf dag 10 na positieve SARS-CoV-2 geen toename waargenomen in de incidentie van myocarditis of pericarditis.”

De onderzoekers gingen verder en verklaarden: “Uit multivariabele analyse is gebleken dat mannelijk geslacht geassocieerd is met een hoger risico op het ontwikkelen van myocarditis of pericarditis, ongeacht een eerdere COVID-19-infectie.”

De reguliere media en extreem-linkse organisaties zoals Facebook hebben elke twijfel aan de veiligheid van het vaccin vaak afgeschilderd als ‘verkeerde informatie’.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op thegatewaypundit.com en is met toestemming opnieuw gepubliceerd.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.