Van Morrison zingt “Robin Swann is erg gevaarlijk” tijdens anti-lockdown tirade

De muzikant mikte op de minister van Volksgezondheid van Noord-Ierland nadat vier optredens die hij in Belfast zou gaan spelen op het laatste moment werden geannuleerd. Eerder zagen we ook popster Eric Clapton die harde kritiek uitte op de vaccinaties nadat hij zelf ernstige schade opliep.

Van Morrison
Van Morrison KREDIET: Tim Mosenfelder/WireImage

Van Morrison noemde de Noord-Ierse minister van Volksgezondheid Robin Swann “zeer gevaarlijk” tijdens een anti-lockdown-tirade in Belfast gisteravond (10 juni). De muzikant zou vier optredens geven in het Europa Hotel in de stad, maar de shows werden op het laatste moment afgeblazen.

De huidige coronavirusregelgeving in Noord-Ierland betekent dat livemuziek niet is toegestaan ​​in horecagelegenheden met of zonder vergunning. Het Europa Hotel had gehoopt dat de optredens als testevenementen zouden worden aangemerkt, maar kreeg van het Executive Office het advies om ze af te blazen.

Van Morrison, die uitgesproken was over zijn mening over de pandemische beperkingen en lockdown-maatregelen, sprak een menigte toe die bedoeld was om het eerste concert bij te wonen tijdens een pre-show dinner-evenement.

Verwijzend naar de eerdere opmerkingen van Swann dat de anti-lockdown-songs van Van Morrison “gevaarlijk” zijn , zei de muzikant: “Nou, als ik geen enkele verandering in deze situatie kan brengen, heb ik geen macht of is mijn macht zeer beperkt.

“Robin Swann heeft alle macht al meer dan 15 maanden lang.  Mijn macht is extreem beperkt, Robin Swann heeft alle macht. Dus ik zou zeggen dat Robin Swann erg gevaarlijk is.”

Daarna begon hij herhaaldelijk te zingen “Robin Swann is erg gevaarlijk“, terwijl leden van het publiek juichten en applaudisseerden. Van Morrison riep toen de Democratische Unionist Party MP Ian Paisley op het podium om mee te zingen.

Swann is lid van de Ulster Unionist Party en hun leider Doug Beattie reageerde op de tirade. 

“Na het bekijken van de video van de capriolen van Ian Paisley en Van Morrison op het podium van het Europa Hotel in Belfast, walgde ik absoluut van wat ik zag”, zei hij tegen de BBC .

“Ze zouden zich moeten schamen. Twee volwassen mannen die beter zouden moeten weten, die zich bezighouden met een zeer persoonlijke aanval op de minister van Volksgezondheid van Noord-Ierland.”

Beattie voegde eraan toe dat Swann “onvermoeibaar had gewerkt tijdens de COVID-19-pandemie om levens te redden” en beschreef de aanval van Van Morrison als “verschrikkelijk”.

Van Morrison heeft de afgelopen maanden geprotesteerd tegen de beperkingen van het coronavirus op verschillende anti-lockdown-nummers , waarvan de laatste met Eric Clapton . Hij noemde optredens op afstand ook ‘pseudo-wetenschap’ en drong er bij andere muzikanten en promotors op aan om ‘het woord te voeren’.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.