Valse PCR-testresultaten mogelijk door incorporatie van viraal genetisch materiaal

Telkens weer worden mensen weken of maanden na het oplopen van COVID-19 door PCR positief getest op SARS-CoV-2. Een groep onderzoekers uit Cambridge heeft nu de reden hiervoor gevonden: het RNA van het virus is opgenomen in het menselijk genoom.

Tijdens de Corona-crisis kwam er herhaaldelijk kritiek op de PCR-tests die werden gebruikt om de SARS-CoV-2-ziekteverwekker op te sporen: al vroeg in de crisis merkten gezondheidswerkers dat sommige mensen die symptomatisch ziek waren met COVID-19 zelfs weken of zelfs maanden later nog positief testten. Bijvoorbeeld, toen een team van onderzoekers onder leiding van Ithan Peltan aan de Universiteit van Utah in Salt Lake City COVID-19 patiënten onderzocht die 60 of meer dagen na een positieve Corona-test opnieuw positief testten op het virus met een PCR-test, ontdekten zij dat in ongeveer 90 procent van de gevallen, ondanks een positieve PCR-test, er geen ziekte was van COVID-19, dus was er geen sprake van herinfectie.

Hoewel bekend is dat mensen in zeldzame gevallen opnieuw besmet kunnen raken met de SARS-CoV-2-pathogeen, leek dit niet het geval te zijn bij deze personen, die na hun herstel in strikte quarantaine leefden: Uit de monsters van de patiënten konden geen levende virussen worden geïsoleerd. Bovendien heeft RNA, het genetisch materiaal van coronavirussen, over het algemeen een vrij korte levensduur van enkele minuten en vervalt het gemakkelijk. Het is dus ook onwaarschijnlijk dat de positieve tests te wijten zijn aan RNA-residuen.

Maar onderzoekers onder leiding van Liguo Zhang van het Whitehead Institute for Biological Research in Cambridge hebben nu een mogelijke verklaring gevonden, meldt RT-de: In hun onderzoek, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences, toonden zij aan dat genetische sequenties van het RNA van de SARS-CoV-2-pathogeen kunnen integreren in het genoom van de menselijke gastheercel via een proces dat bekend staat als omgekeerde transcriptie. SARS-CoV-2 is echter niet het enige virus dat in het menselijk genoom kan integreren: Tot acht procent van het menselijk genoom, of DNA, bestaat uit “oude” virussen, volgens deskundigen.

Het waargenomen proces was aanvankelijk verrassend, aangezien SARS-CoV-2 geen retrovirus is en de ziekteverwekker zelf niet over enzymen beschikt die nodig zijn om het virale genoom, dat uit RNA bestaat, te integreren in menselijk DNA, dat anders gestructureerd is dan RNA. De onderzoekers veronderstelden daarom dat zogenaamde LINE1-transposons, ook bekend als “springgenen”, verantwoordelijk zijn voor de incorporatie van het virale RNA. Zij worden vaak geactiveerd onder omstandigheden zoals stress of in het geval van kanker. De transposon gensegmenten kunnen zichzelf herschrijven in RNA en dan opnieuw in het menselijk DNA worden ingebracht. Deskundigen vermoeden al lang dat transposon-elementen ook vreemd RNA kunnen herschrijven en integreren.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Valse PCR-testresultaten mogelijk door incorporatie van viraal genetisch materiaal

  • 16 mei 2021 om 12:16
    Permalink

    Ik weet wel zeker dat veel mensen dit allemaal Niet verstaan vanwege die vele afkortingen, en daarbij aansluitend DE MOEITE NIET DOEN… een spuitje is simpeler en we zien wel is hun achterlijke redenering….

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.