VAERS update 653 vaccin doden + 12.044 andere schade gevallen gemeld na COVID-vaccin

De cijfers weerspiegelen de meest recente gegevens die vanaf 4 februari beschikbaar zijn op de website van het Vaccine Adverse Event Reporting System van de CDC. Van de 653 gerapporteerde sterfgevallen waren er 602 afkomstig uit de VS. De gemiddelde leeftijd van degenen die stierven was 77, de jongste was 23.

Door Children’s Health Defense Team

VAERS is het belangrijkste mechanisme voor het melden van ongunstige vaccinreacties in de VS.

Op 4 januari, februari, waren 653 sterfgevallen – een subgroep van 12.697 totale ongewenste voorvallen – gemeld aan de Centers for Disease Control and Prevention’s (CDC) Vaccin Adverse Event Reporting System (VAERS) na COVID-19- vaccinaties. De cijfers weerspiegelen rapporten die zijn ingediend tussen 14 december 2020 en 4 februari 2021.

VAERS is het belangrijkste mechanisme voor het rapporteren van ongewenste vaccinreacties in de VS. Rapporten die aan VAERS zijn ingediend, vereisen verder onderzoek voordat kan worden bevestigd dat de gemelde bijwerking werd veroorzaakt door het vaccin.

VAERS-gegevens

Op 10 februari hadden ongeveer 44,77 miljoen mensen in de VS een of beide doses van een COVID-vaccin gekregen. Tot dusverre hebben alleen de vaccins Pfizer en Moderna in de VS toestemming voor noodgebruik gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Volgens de eigen definitie van de FDA worden de vaccins nog steeds als experimenteel beschouwd totdat ze volledig zijn goedgekeurd.

Volgens de laatste gegevens waren 602 van de 653 gerapporteerde sterfgevallen in de VS en waren 137 van de sterfgevallen gerelateerd aan een hartaandoening. Drieënvijftig procent van degenen die stierven waren man, 44% was vrouw, de overige overlijdensrapporten bevatten niet het geslacht van de overledene. De gemiddelde leeftijd van degenen die stierven was 77, de jongste gerapporteerde overlijden was een 23-jarige. Het Pfizer-vaccin werd ingenomen door 58% van degenen die stierven, terwijl het Moderna-vaccin werd ingenomen door 41%.

Op 4 februari waren er 163 gevallen van Bell’s Palsy gemeld en 775 meldingen van anafylaxie .

Zoals The Defender vandaag meldde , onderzoekt de CDC de dood van 8 februari van een 36-jarige arts in Tennessee die stierf ongeveer een maand na ontvangst van de tweede dosis van een COVID-vaccinatie. Volgens nieuwsberichten stierf dr. Barton Williams aan de volwassen vorm van het multisysteemontstekingssyndroom (MIS-A), een aandoening die wordt veroorzaakt wanneer het immuunsysteem het lichaam aanvalt, wat resulteert in orgaanfalen op meerdere systemen. Nieuwe rapporten schreven het overlijden toe aan een reactie op een asymptomatisch geval van COVID, hoewel Williams nooit positief testte op het virus.

Op 8 februari meldde Fox5 de dood van een man van in de zeventig die instortte en op 7 februari stierf toen hij het Javits Center in Manhattan verliet, ongeveer 25 minuten nadat hij een COVID-vaccinatie had gekregen.

Op 7 februari berichtte een lokale nieuwssite van Villa Hills, Kentucky over de dood van twee nonnen na een “COVID-19-uitbraak” die plaatsvond twee dagen nadat de nonnen waren ingeënt. Voordat met het vaccinatieprogramma werd begonnen, waren er geen gevallen van COVID in het klooster, dat tijdens de pandemie is gesloten voor bezoekers. Nadat de vaccinaties waren begonnen, waren 28 van de vrouwen op 7 februari positief getest op COVID.

De klinische onderzoeken suggereerden dat bijna alle voordelen van COVID-vaccinatie en de overgrote meerderheid van de verwondingen verband hielden met de tweede dosis .

De verdediger meldde deze week ook dat volgens de New York Times verschillende artsen de Pfizer- en Moderna COVID-vaccins nu koppelen aan immuuntrombocytopenie (ITP) , een aandoening die ontstaat wanneer het immuunsysteem bloedplaatjes aanvalt (bloedbestanddeel essentieel voor stolling) of de cellen die ze maken. Het Times-artikel bevatte twee vrouwen die herstellen van ITP nadat ze waren ingeënt. Vorige maand stierf Dr. Gregory Michaels aan ITP twee weken nadat hij het Pfizer-vaccin had gekregen.

Terwijl de VAERS databasenummer lijkt misschien ontnuchterend, volgens een Amerikaanse Department of Health and Human Services studie , het werkelijke aantal bijwerkingen is waarschijnlijk aanzienlijk hoger. VAERS is een passief bewakingssysteem dat vertrouwt op de bereidheid van individuen om vrijwillig rapporten in te dienen.

Volgens de VAERS-website zijn zorgaanbieders wettelijk verplicht om aan VAERS te rapporteren:

 • Elke bijwerking die wordt vermeld in de VAERS-tabel met te rapporteren gebeurtenissen na vaccinatie die optreedt binnen de gespecificeerde tijdsperiode na vaccinatie.
 • Een bijwerking die door de vaccinfabrikant wordt vermeld als een contra-indicatie voor verdere doses van het vaccin.

De CDC zegt dat zorgaanbieders sterk worden aangemoedigd om te melden:

 • Elke bijwerking die optreedt na de toediening van een vaccin waarvoor een vergunning is verleend in de Verenigde Staten, ongeacht of het duidelijk is dat een vaccin de bijwerking heeft veroorzaakt.
 • Fouten bij toediening van het vaccin.

‘Binnen de opgegeven tijd’ betekent echter dat reacties die buiten dat tijdsbestek plaatsvinden, niet gemeld mogen worden, naast reacties die uren of dagen later optreden door mensen die deze reacties niet aan hun zorgverlener melden.

Vaccinfabrikanten zijn verplicht om aan VAERS ‘alle ongewenste voorvallen die onder hun aandacht komen’ te melden.

Historisch gezien is minder dan 1% van de ongewenste voorvallen ooit gemeld aan VAERS, een systeem dat Children’s Health Defense eerder een “abjecte mislukking ” noemde , waaronder in een brief van december 2020 aan Dr. David Kessler, voormalig directeur van de FDA. en nu medevoorzitter van de COVID-19 Adviesraad en de versie van Operatie Warp Speed ​​van president Biden .

Een criticus die bekend was met de tekortkomingen van VAERS veroordeelde VAERS in The BMJ botweg als “niets meer dan window dressing, en een deel van de systematische poging van de Amerikaanse autoriteiten om ons gerust te stellen / te misleiden over de veiligheid van vaccins.”

CHD pleit voor volledige transparantie. De kindergezondheidsorganisatie vraagt ​​Kessler en de federale overheid om alle gegevens van de klinische onderzoeken vrij te geven en het gebruik van het COVID-19-vaccin op te schorten in elke groep die niet voldoende vertegenwoordigd is in de klinische onderzoeken, inclusief ouderen, kwetsbaren en iedereen met comorbiditeit.

CHD vraagt ​​ook om volledige transparantie in postmarketinggegevens die alle gezondheidsresultaten rapporteren, inclusief nieuwe diagnoses van auto-immuunziekten, bijwerkingen en sterfgevallen door COVID-vaccins.

Children’s Health Defense vraagt ​​iedereen die een bijwerking heeft ervaren, op een vaccin, om een ​​rapport in te dienen volgens deze drie stappen .

We vinden het heel jammer dat onze media de schadegevallen blijft ontkennen tot zelfs factchecken. Er zal een punt komen dat dit niet meer mogelijk zal zijn.

https://wonder.cdc.gov/vaers.html

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “VAERS update 653 vaccin doden + 12.044 andere schade gevallen gemeld na COVID-vaccin

 • 23 februari 2021 om 07:57
  Permalink

  In Nederland kan je bijwerkingen melden bij het Lareb. Helaas daar ook alleen passief melden. Alleen artsen hebben een meldingsplicht bij overlijden met verdenking op een verband met vaccinatie. Of die plicht er ook is bij andere verschijnselen dan niet-overlijden weet ik niet. Bij het Lareb vermoed men ook dat het aantal meldingen achterblijft bij het werkelijke aantal, zo begreep ik.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.