Vaccinatieteams in Vlaamse vaccinatiecentra krijgen vergoeding per gevaccineerde burger!

Tijdens een infosessie van het Agentschap Zorg en Gezondheid (op de website Laatjevaccineren.be) over de vaccinatiecentra werden de lonen van medewerkende artsen en farmaceutische experten (apothekers) bekend gemaakt. Er zal letterlijk met geld gegooid worden om zoveel mogelijk mensen gevaccineerd te krijgen!

Correctie 2/02: een lezer merkte terecht op dat het basisforfait voor de gemeenten 1,533 euro was per inwoner per maand en niet 1.533 euro (of m.a.w. € 1533) en dus toch per aantal inwoners per maand; en niet per gevaccineerde inwoners per maand. Wij hebben de komma verkeerdelijk voor een punt aangezien. Onze excuses. 

Vaccinatiecentra in Vlaanderen zullen vanaf 15 februari operationeel zijn. Die vaccinatiecentra kosten uiteraard geld, en de Vlaamse Overheid zal dat met belastingsgeld bekostigen.

Kostprijs vaccins

Het Pfizervaccin kost € 12 € per stuk, maal twee dosissen, is dus € 24 per gevaccineerde; het Modernavaccin, eveneens 2 dosissen, kost € 14,67 per stuk, dus € 29,34 per gevaccineerde. Het Astra Zenica vaccin dient slechts 1 keer toegediend, en is met € 1,78 per stuk veruit het goedkoopste. In totaal heeft onze regering op 17 december 2020 reeds € 279 miljoen uitgegeven aan vaccins (uit de zogenaamde “coronaprovisie” of een soort coronafonds zoals je het kunt noemen).

De Belgische Overheid bestelde voor dat bedrag reeds 33,5 miljoen vaccins, waarmee zo’n 17,5 miljoen mensen mee kunnen ingeënt worden. België telt echter slechts 11 miljoen inwoners…

En ze willen bijkomend nog eens € 500 miljoen uitgeven voor volgende leveringen. Dus iedereen zal drie of vier of meer keer kunnen ingeënt worden!

Subsidie infrastructuur

Er zijn drie vergoedingen die de gemeenten die een vaccinatiecentrum zullen huisvesten, zullen ontvangen:

 1. Basisforfait van € 1,533 euro per inwoner per maand (voor totale inwonersaantal van de door het vaccinatiecentrum bediende gemeenten)
 2. Eenmalig forfait voor opbouw van het centrum (€ 15.000 of € 30.000)
 3. Bijkomend forfait van € 24.000 voor reserves (voor de 13 centrumsteden)

Enveloppe van de vaccinatieteams

Dan in de sectie ‘Enveloppe van de vaccinatieteams‘ zien we hoeveel het vaccinatiepersoneel zal verdienen, en waarop dat gebaseerd zal zijn. We overlopen het even. (Let op: de vermelde bedragen zijn in bruto.)

Vaccinatieteams (omvat iedereen van het team, dus: ‘vaccinatoren’ (verplegend personeel), artsen en farmaceutisch experten) zullen een fortait krijgen per gevaccineerde burger (!) ongeacht het aantal prikken (1 of 2 dosissen), met andere woorden: een “beloning” per toegediende spuit. Dat wil dus zeggen: hoe meer mensen ze vaccineren, hoe meer geld ze zullen krijgen. Dit zal uiteraard een reden zijn om op burgers maximale druk uit te oefenen om zich te laten vaccineren.

Het forfait per gevaccineerde burger bedraagt € 14,175, o.a. op basis van de verwachting dat er 20 mensen per uur worden ingeënt. Dat betekent een potentieel van € 283,5 per uur extra beloning, bovenop het gewoon salaris.

Er is tevens een basisloon voor 6 maand met 3 voorschotten van 2 maanden (gebaseerd op 80% vaccinatiegraad van de te vaccineren burgers; dus: men betaalt loon op basis van de verwachting (eis?) dat 80% van de burgers zich laat inspuiten). Indien er meer maanden moet betaald  worden, zal het loon verrekend worden op basis van het aantal werkelijk gevaccineerde personen in de vorige perioden. Dus: indien er niet goed gevaccineerd werd, zal de verloning minder zijn.

Het uurloon voor de ‘vaccinatoren’ zal € 47,25 bedragen. Daarbovenop komt dus dat zij € 283,5 per uur extra ontvangen indien er effectief 20 personen per uur gevaccineerd worden. Dat maakt in totaal een potentieel loon van € 330,75 per uur!

Een farmaceutisch expert krijgt € 80,34 per uur en werkt 48 uur per week. Dat komt op een loon van € 3856,32 per week of € 15.425,28 per maand! Zonder forfait per gevaccineerde persoon!

Medisch toezicht gebeurt door een arts. Die arts krijgt 80,34 per uur, en zal 60 uur per week werken. Dat is een weekloon van € 4820,4. Daarbij komt de € 283,5 euro per uur per 20 gevaccineerde personen. Dat komt op € 363,84 per uur (!!), of € 21.830 per week indien men op volle toeren kan vaccineren. Dat is een maandloon van € 87.320 euro. 

Kleinere vaccinatiecentra zullen één arts en één farmaceutisch expert hebben, grotere zullen er meerdere hebben.

Wat blijkt uit deze cijfers? Het personeel van het vaccinatiecentrum zal uiteraard willen dat zoveel mogelijk mensen zich komen aanmelden, omdat: hoe meer mensen zich laten inspuiten met het coronavaccin, hoe meer geld (forfait per toegediende injectie) ze krijgen. Wellicht zullen ook de vaccinatiecentra op allerhande manieren maximale druk uitoefenen op de bevolking om zich te laten vaccineren. 

Verder worden er nog riante lonen uitgereikt aan onder andere het “mobiel team”, waar € 36.570,8 per maand wordt voor voorzien.

Er zal ook een populatiemanager worden aangesteld die de vaccinatiegraad moet opvolgen en mede moet zorgen voor een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. Hij moet onder andere de gebieden en doelgroepen identificeren waar de vaccinatiegraad niet hoog genoeg is (en daar maximale druk gaan uitoefenen). Dan heb je ook nog de programmamanager die de eindverantwoordelijke is voor het welslagen van het vaccinatieprogramma en het bereiken van een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. Het hele programmamanagement kost zo’n € 167.000 per maand in de eerste zes maanden.

Ongelofelijk hoe er met geld gesmeten wordt om iedereen te gaan dwingen het vaccin te nemen, en diegenen die het vuile werk opknappen riant te belonen! Met geld zwaaien! Altijd weer draait het om geld… Altijd!

Dezelfde tactieken zullen ze ook gebruiken in Nederland, en andere landen in de EU.

Bron: Laatjevaccineren.be

https://www.laatjevaccineren.be/sites/default/files/atoms/files/Presentatie%20webinar%20vaccinatiecentra%20-%20lokale%20besturen%20en%20zorgraden%20-%2028%20januari%202021.pdf

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Vaccinatieteams in Vlaamse vaccinatiecentra krijgen vergoeding per gevaccineerde burger!

 • 23 februari 2021 om 08:59
  Permalink

  Compleet foute verslaggeving – dan heb ik het nog niets eens over er een factor 1000 naastzitten in de berekening, maar vooral (bewust?) over het hoofd zien dat forfaits per vaccinatiecentrum zijn, en niet per werknemer. M.a.w. de lonen worden betaald mét de forfaits die de centra krijgen, die gewoon bij de lonen tellen is complete onzin. Ergens vermoed ik dat jullie dit zelf ook weten (maak me niet wijs dat jullie niet weten wat een forfait is), maar gewoon graag met alarmerende cijfers uitpakken. Het is een legitieme vraag of vaccinatiecentra betalen per gevaccineerde burger wel een goede aanpak is, al zie ik niet meteen een alternatief – je wilt toch ook geen centrum oprichten waarvoor je 100% betaalt ook al komt er niemand opdagen; logisch dus dat er een systeem voorzien is om te schakelen in functie van de vaccinatiegraad. Kortom: jullie publiceren flagrante leugens, met het oog op… ja, wat eigenlijk?

  Beantwoorden
 • 23 februari 2021 om 10:59
  Permalink

  https://www.laatjevaccineren.be/…/Presentatie%20webinar…
  Voor mensen met een medische of paramedische opleiding biedt de Coronacrisis unieke kansen.
  Wie als verpleger, farmaceutisch expert of arts een bijverdienste zoekt, moet namelijk in de vaccinatiecentra zijn. Ook de gemeenten die een vaccinatiecentrum huisvesten, worden hiervoor vergoed.
  De gemeenten waar zich een vaccinatiecentrum bevindt ontvangen een basisforfait van € 1,533 euro per inwoner per maand (voor totale inwonersaantal van de door het vaccinatiecentrum bediende gemeenten), plus een eenmalige forfait voor opbouw van het centrum (€ 15.000 of € 30.000), plus een extra forfait van € 24.000 voor reserves (voor de 13 centrumsteden).
  De vaccinatieteams zijn samengesteld uit verplegend personeel, artsen en apothekers.
  Verplegend personeel krijgt een basisuurloon van 47,25 euro, als apotheker in het team verdient u € 80,34 per uur, en als arts eveneens.
  Voor de ‘teams’ wordt een vergoeding toegekend per toegediende injectie: elke prik levert een forfait van 14,175 euro op.
  Sommige vaccinatiecentra zullen ook een eigen callcenter van 10 personen krijgen om mensen op te bellen die hun vaccinatie-afspraak niet zijn nagekomen.
  Voor meer details over de vergoedingen, zie het gedetailleerde vaccinatiedraaiboek in de link.
  .
  Al bij al unieke opportuniteiten voor wie de handen uit de – witte – mouwen wil steken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − achttien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.