Vaccinaties tegen COVID- 19, helpen ze? Tabellen, cijfers en feiten. Alles op een rijtje.

Iedere dag horen we over het belang van vaccinatie tegen het Corona virus. De vraag is: helpt het wel? Van de bijwerkingen worden we amper op de hoogte gebracht, hoewel de klachten binnenstromen via onze en andere telegram groepen. Massa’s klachten en getuigenissen die niet officieel geregistreerd worden.

Hoe zullen we ooit weten wat dit vaccin opleverde in goede/ slechte zin, als data niet correct verzameld worden?

Hieronder alvast een analyse.

Vaccinaties tegen COVID 

Helpen ze? Een delicate vraag, die de dag van vandaag nog amper mag worden gesteld. Vaccintwijfel  is door de Wereldgezondheidsorganisatie immers uitgeroepen tot één van de tien grootste  gezondheidsproblemen van de wereld. En in de Verenigde Staten wordt het betwijfelen van de  vaccinaties nu al gelijkgeschakeld met terreurdreiging. Berichten en informatieve video’s die ingaan  tegen het officiële beleid worden van de sociale media gebannen. Nogmaals de ‘ban’. 

Laten we, ondanks die druk, toch de moed en eerlijkheid opbrengen om de zaak eens nader te  bekijken, op basis van feitelijke gegevens. 

DEEL 1: Enkele cijfers en grafieken over besmettingen en sterfgevallen 

Ik heb een tabel opgesteld, met daarin de gegevens die, naar mijn bescheiden mening toch, relevant  zijn voor een goed begrip van de mate waarin de doelstelling van de wereldwijde vaccinatie campagne succesvol is (geweest). De bedoeling daarvan was (is) toch om de epidemie te bestrijden?  Dus om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de besmettingen te verminderen? Is dat gelukt? 

Ik heb de website van Worldometers geraadpleegd en een vergelijking gemaakt tussen de laatst  beschikbare cijfers van dit jaar, meestal is dat 25 augustus, en de besmettingscijfers van een jaar  geleden, toen er nog geen enkel vaccin beschikbaar was.

Zie het resultaat in de bijgevoegde tabel.

Wat merken we? In bijna alle landen van de lijst (24 op de 28 om precies te zijn) ligt het aantal  besmettingen vandaag hoger, soms in zeer sterke mate dan een jaar geleden. Om het in duidelijke  taal te stellen: de aanpak van de Corona-pandemie is een groot fiasco.

In plaats van de  besmettingen te verminderen, zijn de besmettingen, na twaalf maanden doortastend beleid van 2 lockdowns, tracings, quarantaines en mondmaskerplicht bijna overal in de westerse landen  merkbaar gestegen tegenover augustus 2020. Ze liggen op enkele uitzonderingen na1 vijf tot dertig  maal hoger in de Europese landen. De curve moest en zou toch worden platgeslagen? Neen dus. De  curve gaat op en neer en is weer behoorlijk aan het stijgen. 

Wereldwijd gezien is de curve pas een tweede keer echt beginnen dalen in mei van dit jaar, maar  ondertussen is de stijging weer stevig zichtbaar.

Als we kijken naar de onderstaande wereldwijde evolutie van de besmettingscijfers merken we dat het huidige niveau bijna even hoog ligt als in december 2020, toen alle vaccinatiecampagnes nog moesten beginnen. 

Ondertussen werden er maar liefst 5 miljard dosissen toegediend en zijn bijna 2 miljard mensen en  een kwart van de wereldbevolking volledig gevaccineerd. Veel aarde lijkt het niet aan de dijk hebben  gezet, behalve dan voor Big Pharma en hun aandeelhouders2.

Want de experimentele vaccinaties,  die gingen ons toch dé enige, ware en mogelijke oplossing geven? We staan er toch beter voor dan  in het begin van dit jaar? Zijn de besmettingen dan niet gedaald tegenover het begin van het jaar?  

In ons land eigenlijk niet zo fel, zoals je hieronder kan zien. Ze zijn wél zeer sterk gedaald ten opzichte  van de tweede golf van oktober/november vorig jaar. De vaccinatiecampagne zelf, die pas op gang  kwam op de laatste dagen van december, heeft dus eigenlijk niet zoveel invloed gehad op de  besmettingscijfers. Ten minste tot nu toe, want niemand weet wat er in september zal gebeuren. 

1 Vooral Polen valt op in Europa. Maar ook Brazilië, Chili en India doen het nu beter dan een jaar geleden.

2 Pfizer verwacht dit jaar een winst van 30 miljard euro voor de Corona-vaccins.

Hier het volledige verslag.

Deel 2 – update

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Vaccinaties tegen COVID- 19, helpen ze? Tabellen, cijfers en feiten. Alles op een rijtje.

 • 13 september 2021 om 20:46
  Permalink

  Ware het niet zo intriest en dramatisch, het vaccinatie verhaal ik had als eerste reflex in lachten uit te barsten bij het lezen van de opinies van de WHO en beleidsmakers in de USA. Ik als gezonde, die niets op heb met vaccinaties wordt een terrorist genoemd en hét grote gezondheidsprobleem.
  Geld maakt duidelijk niet gelukkig en nu ook nog eens waanzinnig.
  Het klopt dat deze instellingen niets meer van doen hebben met onze gezondheid: maar dat wisten we stilaan al wel langer.
  Ik probeer een Boeddhistische raad in één van mijn favoriete boeken te rijmen met het pas gelezen verhaal van de arme ongeboren wezentjes die moeten meehelpen de anderen gezondheid bij te brengen.
  We zijn duidelijk aan iets anders toe, zoveel is zeker.
  Duimen maar… en sterkte nog aan iedereen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.