Vaccinatieplicht in Oostenrijk: afgeschaft

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De federale regering van Oostenrijk heeft het definitieve einde van de verplichte vaccinatie aangekondigd. Het was niet proportioneel en heeft haar doel niet bereikt. Diepe sociale kloven zijn opengereten, solidariteit is verdwenen. Dit is een overwinning.

Afschaffing verplichte COVID-19 vaccinatie

De epidemiologische randvoorwaarden zijn aanzienlijk veranderd als gevolg van de Omikron-variant. Ook om deze reden heeft de Commissie de tot nu toe de verplichte vaccinatie tweemaal als niet proportioneel aangemerkt. De Duitse regering heeft daarom ingestemd met de afschaffing van de COVID-19 vaccinatieplicht.

Minister Johannes Rauch (minister van VWS in Oostenrijk) zegt hierover het volgende:

“De inentingsplicht werd november vorig jaar onder heel andere omstandigheden ingesteld. Deze heeft het aantal mensen dat zich liet inenten niet verhoogd, maar tegelijkertijd wel diepe tweedeling in de bevolking teweeggebracht. Ik ben er van overtuigd: het helpt ons niet om het doel te bereiken om in de herfst zoveel mogelijk mensen te motiveren voor een opfriscampagne – eerder het tegendeel. Het is tijd de tweedeling te beëindigen. De afschaffing van de inentingsplicht is een nieuwe stap uit de crisismodus in de richting van normalisering. We moeten met Covid-19 leren leven.”

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.