Vaccinatiegraad ligt veel lager dan men beweert

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Maandenlang zijn de Britten onjuist geïnformeerd over hun vaccinatiegraad. Die zou volgens de Britse overheid 89 procent zijn voor mensen van 12 jaar en ouder. Uit een nieuw rapport blijkt nu dat het werkelijke percentage rond de 62 procent ligt, schrijft data-analist Daniël van der Tuin op Substack.

UK Health Security Agency

Ook in de Verenigde Staten zijn ten onrechte miljoenen eerste prikken geregistreerd, bericht Bloomberg.

In het Britse rapport van het UK Health Security Agency, valt te lezen dat er aldaar niet 5 miljoen, maar minstens 15,3 miljoen mensen zijn die zich niet hebben laten injecteren. Tellen we kinderen mee, dan gaat het zelfs om 23,5 miljoen mensen, stelt Van der Tuin.

“De nieuwe informatie […] legt een bom onder alle conclusies over ziekenhuisopnames per vaccinatiestatus.”

Aldus de data-analist, toevoegende dat het voor de hand ligt dat dit ook geldt voor andere landen, waaronder Nederland.

Nederland

Volgens het coronadashboard van de Nederlandse overheid is 85,9 procent van de bevolking volledig gevaccineerd. De website Our World in Data, die wordt bijgehouden door onderzoekers van de Universiteit van Oxford, geeft echter aan dat 67 procent van de Nederlandse bevolking volledig gevaccineerd is.

Onderzoeksjournalist Patrick Savalle:

“Weer een wappie-complottheorie die uitkomt. Wij hebben altijd gezegd dat de vaccinatiegraad maximaal 60 procent is, niet 85 procent. In Engeland blijkt dat nu waar te zijn. Dat zal in Nederland niet anders zijn. We zijn met miljoenen ongevaccineerden. Volhouden dus.”

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.