UK-team dient klacht in bij het Internationaal Strafhof wegens misdaden tegen de menselijkheid

Op 6 december 2021 is door een team uit het Verenigd Koninkrijk namens het volk een klacht ingediend bij de aanklager van het Internationaal Strafhof. Zij beschuldigen Britse regeringsfunctionarissen en internationale wereldleiders van diverse schendingen van de Code van Neurenberg, misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden en misdaden van agressie tegen de volkeren van het Verenigd Koninkrijk.

Het team dat namens het Britse volk strijdt voor gerechtigheid verklaart dat:

“De ernst en de omvang van de in het Verenigd Koninkrijk gepleegde misdaden, die worden benadrukt door het aantal mensen dat door deze misdaden wordt getroffen, het feit dat deze misdaden nog steeds worden gepleegd, de grote verscheidenheid aan daders, de terugkerende patronen van criminaliteit en de beperkte vooruitzichten op het afleggen van verantwoording op nationaal niveau, pleiten allemaal zwaar voor een onderzoek”.

Het nieuws van de gerechtelijke klacht komt voor velen op een goed moment.

De verzoekers verklaren dat zij zonder succes hebben geprobeerd hun zaak via de plaatselijke Engelse politie en het Engelse rechtssysteem aan de orde te stellen. Het team wordt vertegenwoordigd door advocaat Hannah Rose, met als medeaanvragers onder meer: Dr. Mike Yeadon (voormalig vice-president en Chief Scientist van allergie en respiratoir onderzoek bij Pfizer) en Piers Corbyn (Astrofysicus en activist).

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.