VK introduceert ‘vaccinzegels’ voor paspoorten in 2021


Wikimedia Commons, Mario Roberto Duran Ortiz

Als u de regering gehoorzaamt en zich onderwerpt aan het nemen van het vaccin, mag u vrij reizen. Als dat niet het geval is, wordt u permanent afgesloten totdat u besluit eraan te voldoen. Dit doet 100% denken aan de beruchte zin van nazi-Duitsland: “Uw papieren alstublieft”. ⁃ TN-editor

De Britse regering zou volgend jaar vaccinstempels in paspoorten invoeren voor degenen die zijn ingeënt tegen het Chinese coronavirus, zogenaamd om de reisindustrie een boost te geven.

Aan de vaccinstempels wordt gewerkt door het Department for Transport (DfT), omdat bazen van luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld dergelijke beperkingen verplicht willen stellen voor reizen.

Een aanhanger van de paspoortzegels, conservatief parlementslid James Sunderland,  vertelde  The Telegraph : “Huisdieren hebben een vaccinatiepaspoort nodig wanneer ze tussen het VK en Europa reizen en dit zou ook een fantastische manier zijn om de bewegingsvrijheid van mensen te waarborgen.”

“We moeten er alles aan doen om de economie een boost te geven door onze reis-, horeca-, vrijetijds- en zakensector opnieuw open te stellen en hoe fantastisch zou het zijn om onze vliegtuigen, treinen en boten weer vol te hebben.

“Een vaccinatiestempel is eenvoudig, bespaart al het gedoe aan beide kanten en vergroot het vertrouwen echt.”

Overheidsbronnen vertelden de krant dat minister van Luchtvaart Robert Courts “optimistisch en ondersteunend” is over het idee. Premier Boris Johnson zei eerder deze maand ook dat zijn transportsecretaris Grant Shapps “naar al dergelijke plannen keek”.

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben al gezegd dat ze dergelijke stempels nodig zouden hebben na de internationale uitrol van vaccins. De CEO van het Australische vliegtuig Qantas, Alan Joyce, zei vorige week dat bewijs van inenting een ” noodzaak ” zou zijn om met de vliegtuigen van het bedrijf te reizen.

Korean Air, de grootste luchtvaartmaatschappij in Zuid-Korea, naast New Zealand Air, heeft gezegd dat ze mogelijk gedwongen worden vaccinzegels te eisen, omdat regeringen verplichte vaccins kunnen invoeren in ruil voor het heropenen van hun grenzen voor internationaal reizen.

De chief executive van de Ierse budgetmaatschappij Ryanair, Eddie Wilson,  zei  dat het onwaarschijnlijk is dat ze de postzegels nodig zullen hebben, en zei dat het onhaalbaar is om dergelijke beperkingen in Europa op te leggen.

“Met korte afstanden en bewegingsvrijheid van mensen in Europa … Ik denk dat we een heel ander landschap zullen zien in de lente en de vroege zomer, niet echt relevant voor korte afstanden en Europese reizen,” zei Wilson.

‘Als je in Parijs geen vaccinatie zou kiezen … zou je gewoon een trein nemen’, voegde hij eraan toe.

Bron:

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)